Passa al contingut principal

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ...

Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ...

Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!!

Comencem pels ingredients del MASSAPÀ :
Aproximadament uns 40 a 45 panellets.

Massapà bàsic :

- 250 g farina d'ametlla
- 200 g de sucre granulat blanc
- ratlladura d'una llimona
- 40 g d'aigua
-  beina de vainilla (opcional)

Ingredients per afegirs els diferents sabors :

- 50 g de coco ratllat
- 50 g de xocolata mínim 70 % cacao
- 50 g d'ametlla "granillo " o  palets.
- un xic sucre blanc per arrebossar
- drops de xocolata negra

Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encanta passejar i comprar un dissabte amb tot el bullici, això sí llista en mà per no oblidar-me de res !!

Preparació massapà, ara que ja ho tenim tot a punt preparem massapà:

En un recipient gran tipus bol hi posem la farina d'ametlla, el sucre i la ratlladura d'una llimona, barreja tot  per tal que quedi ben integrat. En mica en mica afegim l'aigua, i amb les mans pastem per aconseguir un massapà ben fi. 
Amb la punta d'un ganivet obre i raspa la beina de vainilla , afegirem al massapà que anem treballant.
Si el massapà et queda molt enganxós afegirem poc a poc més farina d'ametlla. Recorda que encara falta afegir els ingredients per els diferents sabors. Posarem el massapà dins un tapper i reservem nevera un mínim de 2 hores (jo ho deixo durant la nit, així al matí continuo amb la recepta i al forn ).



Afegir ingredients al massapà. Preparem els panellets amb els sabors desitjats , en el meu cas xocolata, coco i ametlla. Però  pots optar per Canyella, ratlladura de taronja i gengibre, crema de castanyes, codony, cafè, licors ...

Pesa el massapà i divideix  en tres parts iguals. Per cada panellet utilitzarem entre 12g i 16g de massapà. 




Panellets de coco :

Prescalfa Forn a 240 graus

Afegeix el coco ratllat al massapà, treballa perquè  et que quedi ben integrat. Fes forma de caneló. Talla a trossets petits màxim 16g per panellet, dóna forma i arrebossa la punta amb sucre i coco. 

Ja pots enfornar,  vigila el forn perquè entre 3 i 5 minuts ja estan cuits.


Panellets d'ametlla :
Prescalfa el forn 240 graus

Talla a trossets petits el massapà dóna forma allargada, no et passis amb la mida millor que quedin petits.

Bat un rovell d'ou en un plat i aboca el granillo o els palets d'ametlla, arrebossa  presionant un xic l'atmella amb el panellet. 

Ja pots enfornar, vigila perquè entre 5 i 6 minuts ja estaran !!



I ara ens queda fer els Panellets de  xocolata !!!


Atenció que aquests són extremadament senzills i addictius, possiblement els millors panellets del món ??!!

Prescalfa el forn 240 graus.

Desfés la xocolata negre al bany maria, o  al microones (vigila no es cremi !!).

Ara aboca la xocolata fosa sobre el massapà, cal que quedi ben tenyit. Fes boletes i col.loca un drop de xocolata al mig, sense prémer.

Arrebossa amb sucre i a punt per enfornar,  entre 3 minuts i 5 màxim .


Espero que us agradin tant com a nosaltres i pugueu fer panellets per molts anys...

Bona castanyada i Tots Sants !!!🍂🍄🌰🎃





A Instagram @cakeblanch  tens més receptes, i per dubtes, aclariments i suggeriments estaré encantada de contestar els teus missatges o mails 🌰🍁🍂 🌰

Fotos i text de @cakeblanch.


















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous g...

Cake au Citron de Pierre-Hermé

Un Cake pels amants de la Llimona. Recepta de Pierre-Hermé. A casa dels meus pares hi ha un llimoner de més de 40 anys, pot semblar quelcom normal, però a mi em sorprèn perquè sempre té llimones, un no parar de llimones !!.  L'altre  dia la meva mare ens va dur un sac ple,  quina mare la meva mare... Quan miro les llimones i penso en un Cake només em puc imaginar el Cake au Citron de Pierre-Hermé. Un intens però intens cake amb almívar de Llimona, cruixent per fora i altament explosiu al seu interior. Pots trobar la recepta del pastisser Pierre-Hermé al seu compte d'instagram, hi té un video pas a pas. Amb les llimones de proximitat i ecològiques de la meva família farem el Cake au Citron de l'Empordà, un cake " fait a la maison" !! TIPS: * les quantitats de la recepta original les he adaptat a la mida del meu motlle de cake, l'allargat de 20-23 cm per 10 cm. * untarem generosament amb mantega el motlle. *Necessitarem varilles de mà elèctriques. * utilitza ous...