Panellets de Tot Sants ...
Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ...
Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants, segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!!
Afegir ingredients al massapà. Preparem els panellets amb els sabors desitjats , en el meu cas xocolata, coco i ametlla. Però pots optar per Canyella, ratlladura de taronja i gengibre, crema de castanyes, codony, cafè, licors ...
Pesa el massapà i divideix en tres parts iguals. Per cada panellet utilitzarem entre 12g i 16g de massapà.
Prescalfa Forn a 240 graus
Afegeix el coco ratllat al massapà, treballa perquè et que quedi ben integrat. Fes forma de caneló. Talla a trossets petits màxim 16g per panellet, dóna forma i arrebossa la punta amb sucre i coco.
Talla a trossets petits el massapà dóna forma allargada, no et passis amb la mida millor que quedin petits.
Bat un rovell d'ou en un plat i aboca el granillo o els palets d'ametlla, arrebossa presionant un xic l'atmella amb el panellet.
I ara ens queda fer els Panellets de xocolata !!!
Desfés la xocolata negre al bany maria, o al microones (vigila no es cremi !!).
Ara aboca la xocolata fosa sobre el massapà, cal que quedi ben tenyit. Fes boletes i col.loca un drop de xocolata al mig, sense prémer.
Espero que us agradin tant com a nosaltres i pugueu fer panellets per molts anys...
A Instagram @cakeblanch tens més receptes, i per dubtes, aclariments i suggeriments estaré encantada de contestar els teus missatges o mails 🌰🍁🍂 🌰
Comentaris