Passa al contingut principal

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print.

Un Bundt fantàstic per sorprendre.




El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...  
Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar.

INGREDIENTS:

275 ml de llet
200 ml oli suau d'oliva
4 ous grans L
150 g de sucre blanc
ratlladura d'una taronja
1 cullerada petita pasta de vainilla o extracte
300 g de farina
1 sobre de llevat químic tipus Royal
45 g se cacao pur
45 g de farina
un xic de sal

TIPS  necessaris que has de conèixer sobre els bundts :
*  utilitzar sprai especial per empastifar el motlle i aconseguir un desmmotllat perfecte.
*Amb l'ajuda d'un pinzell repassa tots els plecs del motlle.
* posar el bundt al forn sobre la  reixeta,  l'escalfor ha de poder entrar per la xemeneia del motlle.
* deixar refredar fora del forn 10 minuts, ni un mes ni un menys abans de desmmotllar.



RECEPTA:

Prescalfar forn 180 graus.

En un bol gran cal batre el sucre amb els ous,  amb varilles elèctriques seran uns 5 minuts, després afegirem a poc a poc l'oli, la llet amb la vainilla i la ratlladura de la taronja, i en varies tandes afegirem la farina amb el llevat i la sal, atenció a partir d'aquí cal barrejar amb espàtula, ha de quedar ben integrat però sense sobre batre.
Pesarem la massa i  la dividirem en dos bols a part iguals ( amb aquestes mides a mi m'ha quedat 2 bols de aproximadament  550 grams ).
En un dels bols afegirem el cacao pur i barrejarem amb espàtula i amb moviments suaus. Reservem.
A l 'altre bol afegim els 45g de farina, per tal d'obtenir 2 masses amb una consistència el més igual possible. 

PRINT ZEBRA :

Necessitem 2 culleres soperes.
En el motlle, i sempre en el mateix lloc, posarem 2 cullerades de massa blanca i després i sobre les anteriors 2 cullerades de massa amb cacau. I així successivament , si vols les ratlles més amples fes 3 cullerades...  o si vols ratlles més amples de un color fes 2 cullerades i 1 de l'altre.

Et deixo alguna foto per tal que vegis com ha de quedar abans d'enfornar, i sobretot no moguis bruscament el motlle.



I així i de cullerada a cullerada i sense sacsejar el motlle aconseguirem un print de moda !! Aquesta Foto és de just d'abans d'enfornar, recorda omplir màxim 3/4 parts de la capacitat del motlle, aquest Cake s'ha d'enlairar.


En el meu Forn amb 45 minuts a 180 graus(sense ventilador )ja ha quedat a punt. Utilitza un punxó o un test especial per bundts abans de treure'l del forn.
Ara sobre una reixa, per tal que circuli l'aire, el deixem reposar 10 minuts, temps exacte de rellotge. 



Després de 10 minuts de repòs, sacseja el cake de costat a costat i de dalt a baix, amb ritme, sentiràs perfectament pel soroll que ja està a punt. Posa un plat a sobre i amb moviment ràpid fes la volta.  Desemmotllat perfecte !!!



Ep , això no acaba aquí !! Deixa refredar el bundt abans de tapar i guardar a la nevera,  reposat l'endemà serà més bo. Ja estàs llest@ per fer el tall ??!!! mira quin print més  animal !!!   Si vols pots deixar el teu ❤️ al compte d'instagram @cakeblanch, o pots enviar-me un missatge per aclariments o sugerencies.    



Fotos i text de @cakeblanch.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem