Passa al contingut principal

Pasta de full amb Poma de Girona.

Pasta de full amb Poma de Girona.



Aquesta tardor es presenta  amb moltes ganes de tornar encendre el forn, miro el calendari de la cuina i ja hi veig un munt dates encerclades :  celebracions familiars, fires de Girona, la Castanyada, Tot Sants ...Els meus fills i jo som molt d'adoptar festes i també celebrem el Halloween, es podria dir que sempre busquem un motiu per animar els àpats o millorar els berenars !! A la següent recepta la protagonista és la poma,  per sort a Girona tenim diferents varietats de poma amb denominació i qualitat excel·lent.  Podeu utilitzar aquella que més us agradi,  en el meu cas he escollit aquesta poma pel seu característic color, Poma Pink Lady. A continuació  us deixo una  recepta  molt senzilla que resoldrà un bon  berenar.
1 Pasta de Full  :
Podeu comprar una lamina de les que venen a qualsevol establiment de queviures ( passa al pas 2 )  o la podem fer :


290 g de farina
280 g de mantega, molt freda i tallada a daus.
culleradeta de sal
90 ml d'aigua molt freda


Posar la farina en un bol, incorporar  1/4 dels daus de mantega, amb les mans esmicolar els daus. 
A poc a poc anar afegint la resta dels daus de mantega molt freda.
Dissoldre la sal amb l'aigua.
Incorporar l'aigua al bol  amb la farina y mantega, barrejar  amb les mans fins formar una massa.


Estirar la massa amb un corró ,  formar un rectangle.
Doblegar els costats llargs del rectangle cap a l'interior.
Enrotllar  la massa sobre si mateixa per un dels costats curts.
Deixa reposar a la nevera  mínim 1 hora

2 Encendre el forn, 220 º

3 Preparar la poma :

2 o 3 pomes
1/2 llimona
40 g de mantega
45 g de sucre morè


Sense pelar la poma,  dividir per la meitat, treure el cor .
Tallar en lamines fines, posar en un bol i exprimir  per sobre la poma  el suc de mitja llimona.




4  Muntatge :

Amb amb el corró enfarinat estendrem la pasta de full sobre paper de forn. Un parell de rectangles o la forma que més ens agradi.
Si la pasta de full es comprada ja no caldrà estirar-la. Punxar amb una forquilla.

Ara ens toca anar disposant la poma sobre la pasta de full sense arribar a les vores, aquí la creativitat de cadascú, amb  senzilles  files o bé pots jugar fent algun tipus de dibuix.
Un cop col·locada la poma, escamparem el sucre morè per sobre i laminarem talls de mantega.









5 Enfornar

De 20 a 30 minuts, segons us agradi més o menys torradeta i el sucre i la poma hagi caramel·litzat.

Podeu servir amb una bola de gelat,  o simplement d'acompanyament amb cafè, te...

Qualsevol dubte o suggeriment pots escriure'm a comentaris, estaré encantada de llegir-te.

Si vols veure més del que faig pots buscar-me a Instagram @cakeblanch,  ❤️ m'ajudes i m'animes a continuar compartint noves receptes.






El text i les fotos són propietat de @cakeblanch, moltes gràcies per respectar el meu treball.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem