Pasta de full amb Poma de Girona.
Aquesta tardor es presenta amb moltes ganes de tornar encendre el forn, miro el calendari de la cuina i ja hi veig un munt dates encerclades : celebracions familiars, fires de Girona, la Castanyada, Tot Sants ...Els meus fills i jo som molt d'adoptar festes i també celebrem el Halloween, es podria dir que sempre busquem un motiu per animar els àpats o millorar els berenars !! A la següent recepta la protagonista és la poma, per sort a Girona tenim diferents varietats de poma amb denominació i qualitat excel·lent. Podeu utilitzar aquella que més us agradi, en el meu cas he escollit aquesta poma pel seu característic color, Poma Pink Lady. A continuació us deixo una recepta molt senzilla que resoldrà un bon berenar.
1 Pasta de Full :
Podeu comprar una lamina de les que venen a qualsevol establiment de queviures ( passa al pas 2 ) o la podem fer :
290 g de farina
280 g de mantega, molt freda i tallada a daus.
culleradeta de sal
90 ml d'aigua molt freda
Posar la farina en un bol, incorporar 1/4 dels daus de mantega, amb les mans esmicolar els daus.
A poc a poc anar afegint la resta dels daus de mantega molt freda.
Dissoldre la sal amb l'aigua.
Incorporar l'aigua al bol amb la farina y mantega, barrejar amb les mans fins formar una massa.
Estirar la massa amb un corró , formar un rectangle.
Doblegar els costats llargs del rectangle cap a l'interior.
Enrotllar la massa sobre si mateixa per un dels costats curts.
Deixa reposar a la nevera mínim 1 hora
2 Encendre el forn, 220 º
3 Preparar la poma :
2 o 3 pomes
1/2 llimona
40 g de mantega
45 g de sucre morè
Sense pelar la poma, dividir per la meitat, treure el cor .
Tallar en lamines fines, posar en un bol i exprimir per sobre la poma el suc de mitja llimona.
4 Muntatge :
Amb amb el corró enfarinat estendrem la pasta de full sobre paper de forn. Un parell de rectangles o la forma que més ens agradi.
Si la pasta de full es comprada ja no caldrà estirar-la. Punxar amb una forquilla.
Ara ens toca anar disposant la poma sobre la pasta de full sense arribar a les vores, aquí la creativitat de cadascú, amb senzilles files o bé pots jugar fent algun tipus de dibuix.
Un cop col·locada la poma, escamparem el sucre morè per sobre i laminarem talls de mantega.
5 Enfornar
De 20 a 30 minuts, segons us agradi més o menys torradeta i el sucre i la poma hagi caramel·litzat.
Podeu servir amb una bola de gelat, o simplement d'acompanyament amb cafè, te...
Qualsevol dubte o suggeriment pots escriure'm a comentaris, estaré encantada de llegir-te.
Si vols veure més del que faig pots buscar-me a Instagram @cakeblanch, ❤️ m'ajudes i m'animes a continuar compartint noves receptes.
Comentaris