Els aniversaris i els pastissos dels meus fills.
Cada any, un parell de setmanes abans de l'aniversari, intento organitzar a partir de quin dia prepararé l'esperat pastís. Dic esperat perquè els meus fills així m'ho fan saber : " mama aquest any de xocolata", " mama aquest any més alt "," més ...". Per l'aniversari d'en Jan he preparat un pa de pessic de vainilla, Layer Cake de 4 pisos amb cobertura de crema de mantega i cacau, amb una decoració de "núvols" de diferents mides i colors, per aportar un xic d'humor al meu adolescent ennuvolat de 15 anys !!. Quan faig aquest tipus de pastís, tot és molt ensucrat, el fet de decorar-lo amb "xuxes" és tot un extra per un dia tan especial, durant l'any tinc el meu fill i filla allunyats de l'excés d'aquest tipus de llaminadures, o això s'intenta..
Per fer aquest pastís necessitaràs organitzar el treball, el pa de pessic mínim l'hauràs d'haver fet el dia abans de fer el muntat-ge final. Abans de començar a fer la recepta llegeix i prepara els ingredients i els estris necessaris.
Pa de pessic :
Pots utilitzar un únic motlle de 15cm o 20cm habitual i un cop refredat el pa de pessic obrir en tres parts o quatre segons prefereixis). Usa el motlle seguint instruccions del fabricant.
INGREDIENTS pel Genovés:
6 ous, temperatura ambient.
180g de sucre
180 g de farina
1 beina de vainilla
1 xic de sal
RECEPTA :
Escalfar forn a 180 C
Obrir la beina de vainilla, raspar el contingut i posar en un bol gran junt amb els ous i el sucre, per batre utilitza unes varetes batedores a ser possible batedora elèctrica, cal que la mescla augmenti el volum. Necessitarem uns 8 o 10 minuts per tal d'aconseguir la consistència desitjada.
Llavors afegeix la farina i un xic de sal, i amb una espàtula integra la farina de forma delicada.
Bolca la barreja al diferents motlles, agafa cada un dels motlles per ambdós costats i fes uns copets suaus sobre la taula per tal pugi l'aire. I ja pots enfornar, atenció màxim 10 minuts si utilitzes motlles baixos, i uns 20 minuts / 25 minuts de forn en un motlle normal.
Passat el temps , deixa refredar fora del forn 10 minuts, desemmotllar. Deixa refredar completament i després embolica el pa de pessic amb film transparent, reservar a la nevera un mínim de 1 dia. L'opció de congelar és totalment apte.
( He utilitzat 4 motlles de 15 cm de diàmetre x 1,9 cm de Wilton, molt pràctics per fer Layer cakes )
RECEPTA del Buttercream de cacau :
200 g de xocolata negra
300 g de mantega a temperatura ambient.
210 de sucre glaç
60 g de cacau pur en pols ( jo utilitzo el Valor )
Trossejar la xocolata negra, posar en un bol al bany maria, i deixar refredar un xic.
Batre la mantega fins que quedi clara. Afegir el sucre glaç i el cacau i seguir batent, ha de quedar una cobertura llisa i sedosa. Finalment afegir la xocolata que hem desfet al bany de maria i continuar batent, ha de quedar una cobertura esponjosa i llisa.
Posarem una capa de pa de pessic i a sobre part de la cobertura, allisar amb una espàtula. Repetirem la mateixa operació fins acabar amb la capa final de pa de pessic, recorda posar una quantitat similar de cobertura a cada capa del pastís, d'aquesta forma el tall del pastís quedarà més bonic encara.
Amb una espàtula repartirem la resta de cobertura per tot el pastís, allisa si el vols llis, també pots fer onades o altres marques a la cobertura, utilitzant una forquilla ... Decora amb els núvols o altres "xuxes", segons el gust del que fa l'aniversari.
Et deixo algunes de les imatges fins arribar al Pastís d'aniversari , que t'acompanyi la creativitat i Feliç dia d'aniversari !!
Muntatge pastís d'aniversari :
Comentaris