Passa al contingut principal

Pastís d'Aniversari amb buttercream de cacau

Els aniversaris i els pastissos dels meus fills.

Cada any, un parell de setmanes abans de l'aniversari, intento organitzar a partir de quin dia prepararé l'esperat pastís.  Dic esperat perquè els meus fills així m'ho fan saber : " mama aquest any de xocolata", " mama aquest any més alt "," més ...". Per l'aniversari d'en Jan he preparat un pa de pessic de vainilla,  Layer Cake de 4 pisos amb cobertura de crema de mantega i cacau,  amb  una decoració de "núvols" de diferents mides i colors, per aportar   un xic d'humor  al meu adolescent  ennuvolat de 15 anys !!. Quan faig aquest tipus de pastís,  tot és molt ensucrat, el fet de decorar-lo amb "xuxes" és tot un extra per un dia tan especial,  durant l'any tinc el meu  fill i filla  allunyats de l'excés d'aquest tipus de llaminadures, o això s'intenta..

Per fer aquest pastís necessitaràs organitzar el treball,  el pa de pessic mínim l'hauràs d'haver fet el dia abans  de fer el muntat-ge final. Abans de començar a fer la recepta llegeix i prepara els ingredients i els estris necessaris.
























Pa de pessic :

Pots utilitzar un únic motlle de 15cm o 20cm habitual i un cop refredat  el pa de pessic obrir en tres parts o quatre segons prefereixis). Usa el motlle seguint instruccions del fabricant.


INGREDIENTS  pel Genovés:


6 ous, temperatura ambient.
180g de sucre
180 g de farina
1 beina de vainilla
1 xic de sal


RECEPTA :
Escalfar forn a 180 C


Obrir la beina de vainilla, raspar el contingut i posar en un bol gran junt amb els ous i el sucre, per batre utilitza  unes varetes batedores a ser possible batedora elèctrica, cal que la mescla augmenti el volum. Necessitarem uns 8 o 10 minuts per tal d'aconseguir la consistència desitjada.


Llavors afegeix la farina i un xic de sal, i amb una espàtula integra la farina de forma delicada.
Bolca  la barreja al diferents motlles, agafa cada un dels motlles per ambdós costats i fes uns copets suaus sobre la taula per tal pugi l'aire. I ja pots enfornar,  atenció màxim 10 minuts si utilitzes motlles baixos,  i uns 20 minuts / 25 minuts  de forn en un motlle normal. 


Passat el temps , deixa refredar fora del forn  10 minuts, desemmotllar. Deixa refredar completament i després embolica el pa de pessic amb film transparent, reservar a la nevera un mínim de 1 dia. L'opció de congelar és totalment apte.

( He utilitzat 4 motlles de 15 cm de diàmetre x 1,9 cm de Wilton, molt pràctics per fer Layer cakes )


RECEPTA del Buttercream  de cacau :


200 g de xocolata negra
300 g de mantega a temperatura ambient.
210 de sucre glaç
60 g de cacau pur en pols ( jo utilitzo el Valor )
Trossejar la xocolata negra, posar en un bol al bany maria, i deixar refredar un xic.
Batre la mantega fins que quedi clara. Afegir el sucre glaç i el cacau i seguir batent, ha de quedar una cobertura llisa i sedosa. Finalment afegir la xocolata que hem desfet al bany de maria i continuar batent, ha de quedar una cobertura esponjosa i llisa.
Posarem una capa de pa de pessic i a sobre part de la cobertura, allisar amb una espàtula. Repetirem la mateixa operació fins acabar amb la capa final de pa de pessic, recorda posar una quantitat similar de cobertura a cada capa del pastís, d'aquesta forma el tall del pastís quedarà més bonic encara.
Amb una espàtula repartirem la resta de cobertura  per tot el pastís, allisa si el vols llis, també pots fer onades o altres marques a la cobertura, utilitzant una forquilla ...  Decora amb els núvols o altres "xuxes",  segons el gust del que fa l'aniversari. 
Et deixo algunes de les imatges fins arribar al Pastís d'aniversari , que t'acompanyi la creativitat i Feliç dia d'aniversari !!

Muntatge pastís d'aniversari :





 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem