Cake de Mel, Llimona i Gengibre.
Desembre, comencem el compte enrere !!
Aquest cap de setmana de compres ferotges he aprofitat per fornejar un xic. Al llarg de la setmana he vist el meu home perseguint, sense èxit, als nens per tal que prenguessin al vespre un vas d'aigua o llet amb mel i llimona... Això m'ha suposat revisar alguna recepta, i fent uns petits canvis, he trobat el Cake perfecte pels constipats, ara tots contents i a punt per l'Hivern. A continuació us deixo la recepta i el pas a pas, amb uns ingredients molt bàsics que segur que tens a mà, i ja veuràs l'aroma intens que desprèn quan surt del forn, és espectacular.
RECEPTA
Ingredients
250g de mantega pomada ( significa a temperatura ambient, molt important al tocar amb el dit cal que aquest si enfonsi)
80g de sucre
110g de mel
5 ous
la ratlladura d'una llimona
250g de farina
12g de llevat en pols (tipus Royal)
1 culleradeta de gingebre en pols i sal
Pas a pas
Preparar un motlle de cake amb paper de forn, aquest és de 23 cm de llarg.
Escalfar el forn a 180 graus.
Pesar la Farina, afegir el llevat, la culleradeta de gingebre i un xic de sal, tamisar i reservar.
Batre la mantega i el sucre, és molt important la temperatura de la mantega !!
Sense parar de batre afegirem la mel.
Sense deixar de batre afegirem un a un els ous, per tal que aquests quedin ben integrats i a continuació la ratlladura de llimona.
Quan la barreja sigui homogènia afegirem poc a poc la reserva dels ingredients secs ( farina, llevat, gingebre i sal). No batre, utilitzarem l'espàtula per integrar suaument
I ja ho tenim a punt per bolcar dins el motlle i enfornar a 180 graus, entre 45 o 50 minuts segons forn.
Deixa refredar i gaudir de l'aroma que desprèn, posteriorment tapar perquè reposi a la nevera, l'endemà el sabor serà més intens
Nosaltres ens menjarem el cake amb sucre glaç per sobre i acompanyat d'un te amb llimona. També pots optar per exprimir mitja llimona per sobre el Cake i afegir-hi un xic de mel abans de servir.
Per fer l'embolcall i la targeta del calendari d'advent " 1 " hem utilitzat material que teniem per casa: cordill, paper de regal, gomets... amb aquest paper ens hem transportat directes al Nadal, i tu ja tens a punt la decoració ??!!
Text i fotos propietat de @cakeblanch, moltes gràcies per respectar el meu treball !!
Comentaris