Passa al contingut principal

Cake de Mel, Llimona i Gengibre.

Cake de Mel, Llimona i Gengibre.



Desembre,  comencem el compte enrere !!

Aquest cap de setmana de compres ferotges  he aprofitat per fornejar un xic. Al llarg de la setmana he vist el meu home perseguint, sense èxit, als nens per tal que prenguessin al vespre un vas d'aigua o llet amb mel i llimona...  Això m'ha suposat revisar alguna recepta, i fent uns petits canvis, he trobat el Cake perfecte  pels constipats, ara tots contents i a punt per l'Hivern. A continuació us deixo la recepta i el pas a pas, amb uns ingredients  molt  bàsics que segur que tens a mà,  i ja veuràs l'aroma intens que desprèn quan surt del forn, és espectacular.

RECEPTA

Ingredients

250g de mantega pomada ( significa a temperatura ambient, molt important al tocar amb el dit cal que aquest si enfonsi)
80g de sucre
110g de mel
5 ous
la ratlladura d'una llimona
250g de farina
12g de llevat en pols (tipus Royal)
1 culleradeta de gingebre en pols i sal

Pas a pas

Preparar un motlle de cake amb paper de forn, aquest és de 23 cm de llarg.

Escalfar el forn a 180 graus.

Pesar la Farina, afegir el llevat, la culleradeta de gingebre i un xic de sal, tamisar i reservar.

Batre la mantega i el sucre, és molt important la temperatura de la mantega !!
Sense parar de batre afegirem la mel.
Sense deixar de batre afegirem un a un els ous, per tal que aquests quedin ben integrats i a continuació la ratlladura de llimona.
Quan la barreja sigui homogènia afegirem poc a poc la reserva dels ingredients secs ( farina, llevat, gingebre i sal). No batre,  utilitzarem l'espàtula per integrar suaument

I ja ho tenim a punt per bolcar dins el motlle i enfornar a 180 graus, entre 45 o 50 minuts segons forn.
Deixa refredar i gaudir de l'aroma que desprèn, posteriorment tapar perquè reposi a la nevera, l'endemà el sabor serà més intens

Nosaltres ens menjarem el cake amb sucre glaç per sobre i acompanyat d'un te amb llimona. També pots optar per exprimir mitja llimona per sobre  el Cake i afegir-hi un xic de mel abans de servir.
Per fer l'embolcall  i la targeta del calendari d'advent " 1 " hem utilitzat material que teniem per casa: cordill, paper de regal, gomets...  amb aquest paper ens hem transportat directes al Nadal, i tu ja tens a punt la decoració ??!!



Text i fotos propietat de @cakeblanch, moltes gràcies per respectar el meu treball !!




















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem