Passa al contingut principal

Cake amb fruits vermells

Cake amb  fruits vermells.

Un cake per animar les llargues tardes d'hivern.






Possiblement una de les coses que més m'agrada fer quan disposo d'un dia de descans és aprofitar la llum del matí, ja sigui  per sortir a passejar i/o trastejar per casa, però res seria igual sense poder gaudir la tarda amb una tassa de te i un tall de Cake. 
Tenim la sort de viure a una distancia propera a la costa i  així mateix tenir ben a prop la muntanya, això ens permet  no haver de decidir amb dies d'antelació una sortida matinal, només cal llevar-nos, observar el temps,  i posar-nos d'acord, a la platja i fem un camí de ronda ?, o a la muntanya i fem una travessia suau ?. Just per agafar gana i tornar a casa a l'hora de dinar.
I qui després no desitja de tan en tan una tarda tranquil·la, una d'aquelles on pots tornar obrir un llibre oblidat, o fins i tot dedicar un temps al teu Blog ... i si li sumem un te i un tall de cake ...o simplement el no res però amb un tall de cake , no creus que seria el súmmum d'un dia de festa ??!!
La recepta d'avui és apte per afegir qualsevol tipus de fruits, però especialment combina de forma molt encertada  amb gerds, nabius, mores...
RECEPTA
Ingredients
75g de mantega
100 ml de llet temperatura ambient
180g de sucre
2 ous
la ratlladura d'una llimona
180g de farina
2 culleradetes de llevat en pols (tipus Royal)
1 xic de sal
125 g de nabius
125g de gerds
Pas a pas
Preparar un motlle de cake amb paper de forn, aquest és de 23 cm de llarg. Escalfar el forn a 180 graus.

Pesar la Farina, afegir el llevat i un xic de sal, tamisar i reservar.
En un cassó petit escalfar la mantega  fins que es desfaci, retirar del foc, la necessitem tèbia.
Batre el sucre amb els ous, ha de quedar d'un color clar i amb una textura esponjosa ( utilitza a ser possible batedora elèctriques). Afegir la farina tamisada ( amb el llevat i la sal) i barrejar amb espàtula. Quan la barreja sigui homogènia afegirem poc a poc els ingredients líquids ( mantega fosa i tèbia, la llet a temperatura ambient i la ratlladura fina d'una llimona). No batre,  utilitzarem l'espàtula per integrar suaument, el resultat una massa homogènia que bolcarem dins el motlle prèviament preparat. En aquest moment pot afegir algun gerd i nabiu sobre la massa. Enfornar a 180 graus, entre 40 o 45 minuts segons forn, vigila i comprova inserint  al centre del Cake un provador, si surt el punxó net  ja pot retirar del forn.
Deixa refredar abans de desemmotllar, deixar tapat a la nevera per tal que reposi un mínim de 8 hores abans de glacejar i decorar.
Glacejat i decoració: Necessitem 120g de sucre glaç i 2 cullerades de suc de llimona.
Barregem enèrgicament,  segon preferim més o menys dens i rectificarem amb sucre o suc de llimona. Bolcar amb delicadesa sobre el Cake, deixar uns minuts per tal que es solidifiqui abans de tapar i deixar a la nevera.
I recorda que abans de servir  afegirem els fruits al gust, potser soc un xic barroca,  però l'excés dels fruits li atorga aquets meravellós contrast  fresc i sofisticat. 

Ja només em queda desitjar que disposis d'una meravellosa  i tranquil·la tarda merescuda, un cop fet el primer tast d'aquest Cake t'asseguro que el relax és absolut !!
















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem