Cake amb fruits vermells.
Un cake per animar les llargues tardes d'hivern.
Possiblement una de les coses que més m'agrada fer quan disposo d'un dia de descans és aprofitar la llum del matí, ja sigui per sortir a passejar i/o trastejar per casa, però res seria igual sense poder gaudir la tarda amb una tassa de te i un tall de Cake.
Tenim la sort de viure a una distancia propera a la costa i així mateix tenir ben a prop la muntanya, això ens permet no haver de decidir amb dies d'antelació una sortida matinal, només cal llevar-nos, observar el temps, i posar-nos d'acord, a la platja i fem un camí de ronda ?, o a la muntanya i fem una travessia suau ?. Just per agafar gana i tornar a casa a l'hora de dinar.
I qui després no desitja de tan en tan una tarda tranquil·la, una d'aquelles on pots tornar obrir un llibre oblidat, o fins i tot dedicar un temps al teu Blog ... i si li sumem un te i un tall de cake ...o simplement el no res però amb un tall de cake , no creus que seria el súmmum d'un dia de festa ??!!
La recepta d'avui és apte per afegir qualsevol tipus de fruits, però especialment combina de forma molt encertada amb gerds, nabius, mores...
RECEPTA
Ingredients
75g de mantega
100 ml de llet temperatura ambient
180g de sucre
2 ous
2 ous
la ratlladura d'una llimona
180g de farina
2 culleradetes de llevat en pols (tipus Royal)
1 xic de sal
125 g de nabius
125g de gerds
Pas a pas
125 g de nabius
125g de gerds
Pas a pas
Preparar un motlle de cake amb paper de forn, aquest és de 23 cm de llarg. Escalfar el forn a 180 graus.
Pesar la Farina, afegir el llevat i un xic de sal, tamisar i reservar.
En un cassó petit escalfar la mantega fins que es desfaci, retirar del foc, la necessitem tèbia.
Batre el sucre amb els ous, ha de quedar d'un color clar i amb una textura esponjosa ( utilitza a ser possible batedora elèctriques). Afegir la farina tamisada ( amb el llevat i la sal) i barrejar amb espàtula. Quan la barreja sigui homogènia afegirem poc a poc els ingredients líquids ( mantega fosa i tèbia, la llet a temperatura ambient i la ratlladura fina d'una llimona). No batre, utilitzarem l'espàtula per integrar suaument, el resultat una massa homogènia que bolcarem dins el motlle prèviament preparat. En aquest moment pot afegir algun gerd i nabiu sobre la massa. Enfornar a 180 graus, entre 40 o 45 minuts segons forn, vigila i comprova inserint al centre del Cake un provador, si surt el punxó net ja pot retirar del forn.
Deixa refredar abans de desemmotllar, deixar tapat a la nevera per tal que reposi un mínim de 8 hores abans de glacejar i decorar.
Glacejat i decoració: Necessitem 120g de sucre glaç i 2 cullerades de suc de llimona.
Barregem enèrgicament, segon preferim més o menys dens i rectificarem amb sucre o suc de llimona. Bolcar amb delicadesa sobre el Cake, deixar uns minuts per tal que es solidifiqui abans de tapar i deixar a la nevera.
I recorda que abans de servir afegirem els fruits al gust, potser soc un xic barroca, però l'excés dels fruits li atorga aquets meravellós contrast fresc i sofisticat.
Ja només em queda desitjar que disposis d'una meravellosa i tranquil·la tarda merescuda, un cop fet el primer tast d'aquest Cake t'asseguro que el relax és absolut !!
Comentaris