Coca invertida de taronges de sang
Un cake per sorpendre
Soc molt fan de la fruita a les coques i sobretot de les taronges. Quan arriba la temporada ja no hi ha qui m'aturi, i aquest any a Girona també varen arribar les taronges de sang, quins colors i quin sabor ... Aquest cake em va sorprendre molt la primera vegada, i any rere any em continua fascinant , tan per la seva elaboració com per la senzillesa dels seus ingredients.
El tema de les coques invertides " upside dow cake " és màgia , i amb una bellesa molt vintage. Aquest cake admet moltes variacions, com et deia la taronja és la meva preferida, però que me'n dius de fer el mateix amb pera, préssecs, albercocs, i de cares a l'estiu que et sembla fer el mateix amb pinya ??!!
El primer que prepararem és el motlle, i ja veuràs com es comença la casa pel teulat.
Podem utilitzar un de rectangular com he fet jo, però amb un de rodó queda també preciós.
Comencem pas a pas, amb la llista d'ingredients, l'elaboració i els petits consells perquè tot surti perfecte !!
- mantega
- 3 cullerades de sucre integral ( sucre moreno o sucre Demara )
Recorda preescalfar el forn a 175 graus abans de començar la preparació.
- 1 Taronja , amb pela i tallada a rodanxes , no molt primes que no volem que es trenquin.
Pas a pas
1. Empastifem la mantega de forma molt generosa per tot el motlle, no et deixis cap part, és un pas essencial per arribar a un desemmotllat amb èxit.
2. A continuació afegeix dins del motlle les tres cullerades de sucre integral. Cal sacsejar per tal que cobreixi la totalitat de la base i ves girant perquè també cobreixi els laterals de motlle . Afegeix el sucre necessari per tal que quedi tot cobert.
3. Un cop cobert tot el motlle amb el sucre integral, col·locarem les rodanxes de taronja , pots començar pel centre i disposar les altres al voltant o pots fer un altre dibuix, imaginació...
Et deixo foto, no és complicat però si és diferent que una coca tradicional.
Recorda que tots els ingredients sempre han d'estar a temperatura ambient.
100g de mantega
50g de iogurt ( tipus iogurt grec va perfecte i sinó un iogurt natural )
2 ous
140g de sucre granulat ( sucre blanc)
120g de farina normal/comú ( no cal farina de reposteria )
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de llevat ( tipus Royal )
la ratlladura fina de 1 taronja
1 pessic de sal
Pas a pas :
1. en un cassó petit fondre la mantega, apartar del foc, barrejar amb el iogurt i la ratlladura de taronja, deixar que la barreja es refredi un xic.
2. en un bol, batre els ous, el sucre i la vainilla ( aproximadament 3 minuts ) han de quedar clars.
3. en un altre bol barrejar els ingredients secs : farina, el llevat i la sal.
4. Bolcar suaument la barreja dels ingredients secs a la barreja d'ou. Barrejar amb espàtula.
5. Finalment afegir la barreja de mantega, integrar-ho tot amb l'espàtula.
Ja podem bolcar dins el motlle, sobretot amb precaució i allisant la superfície amb una espàtula.
Coure a 175 graus, aproximadament 30-35 minuts, però en aquest cas passat 25 minust ( cada forn és un món ) cal començar a comprovar. No és una coca que hagi de tenir molta altura, utilitza un provador per veure si està cuit.
Treure del forn, deixar refredar 10 minuts ( ni més ni menys).
Posar un plat a sobre el motlle i amb un moviment ràpid gira ( upside dow ) !!!
Deixa refredar totalment, és trencadissa en calent, i necessitem que el sucre es refredi per tal que la coca adquireixi una crosta deliciosa i et pugui sorprendre a tu i als teus convidats.
Et deixo unes fotos del resultat per tal que t'inspirin, pots veure més elaboracions i fotos al meu compte d`'instagram. També tens un petit vídeo a Històries destacades a @cakeblanch, i si vols compartir el resultat envia'm una foto o comparteix una story a instagram i no oblidis etiquetar-me, i si t'agrada el que faig deixa'm un ❤️ , sempre anima i ajuda a fer més !!
Comentaris