Passa al contingut principal

Coca invertida de taronja


Coca invertida de taronges  de sang

Un cake per sorpendre





Soc molt fan de la fruita a les coques i sobretot de les taronges.  Quan  arriba la temporada ja no hi ha qui m'aturi, i aquest any a Girona també varen arribar les taronges de sang, quins colors i quin sabor ... Aquest cake  em va sorprendre molt la primera vegada, i any rere any em continua fascinant , tan per la seva elaboració com per la senzillesa dels seus ingredients.
El tema de les coques invertides " upside dow cake "  és màgia , i amb una bellesa molt vintage. Aquest  cake admet moltes variacions,  com et deia la taronja és la meva preferida, però que me'n dius de fer el mateix amb pera,  préssecs, albercocs, i  de cares a l'estiu que et sembla fer el mateix amb pinya ??!!
El primer que prepararem és el motlle, i ja veuràs com es comença la casa pel teulat.
Podem utilitzar un de rectangular com he fet jo, però amb un de rodó queda també preciós.
Comencem pas a pas, amb la llista d'ingredients, l'elaboració i els petits consells perquè tot surti perfecte !!

Ingredients pel motlle :
- mantega
- 3 cullerades de sucre integral ( sucre moreno o sucre Demara )
Recorda preescalfar el forn a 175 graus abans de començar la preparació.
- 1 Taronja , amb pela i tallada a rodanxes , no molt primes que no volem que es trenquin.

Pas a pas
1. Empastifem  la mantega de forma molt generosa per tot el motlle, no et deixis cap part, és un pas  essencial per arribar a un desemmotllat amb èxit.
2. A continuació afegeix dins del motlle les tres cullerades de sucre integral. Cal sacsejar per tal que cobreixi la totalitat de la base i ves girant perquè també cobreixi els laterals de motlle . Afegeix el sucre necessari per tal que quedi tot cobert.
3. Un cop cobert tot el motlle amb el sucre integral, col·locarem les rodanxes de taronja ,  pots començar pel centre i disposar les altres al voltant o pots fer un altre dibuix,  imaginació...
Et deixo foto, no és complicat però si és diferent que una coca tradicional.

Ingredients per la coca :
Recorda que tots els ingredients sempre han d'estar a temperatura ambient.
100g de mantega
50g de iogurt ( tipus iogurt grec va perfecte i sinó un iogurt natural )
2 ous
140g de sucre granulat ( sucre blanc)
120g de farina normal/comú  ( no cal farina de reposteria )
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de llevat ( tipus Royal )
la ratlladura fina de 1 taronja
1 pessic de sal

Pas a pas :
1. en un cassó petit fondre la mantega,  apartar del foc, barrejar amb el iogurt i la ratlladura de taronja,  deixar que la barreja es refredi un xic.
2. en un bol, batre els ous, el sucre i la vainilla ( aproximadament 3 minuts ) han de quedar clars.
3. en un altre bol barrejar els ingredients secs : farina, el llevat i la sal.
4. Bolcar suaument la barreja dels ingredients secs a la barreja d'ou. Barrejar amb espàtula.
5. Finalment afegir la barreja de mantega, integrar-ho tot amb l'espàtula.


Ja podem bolcar dins el motlle, sobretot amb precaució  i allisant la superfície amb una espàtula.


Coure a 175 graus, aproximadament 30-35 minuts, però en aquest cas passat 25 minust ( cada forn és un món ) cal començar a comprovar. No és una coca que hagi de tenir molta altura,  utilitza un provador per veure si està cuit.
Treure del forn, deixar refredar 10 minuts ( ni més ni menys).
Posar un plat a sobre el motlle i amb un moviment ràpid gira ( upside dow )  !!! 
Deixa refredar totalment, és trencadissa en calent, i necessitem que el sucre es refredi per tal que la coca adquireixi una crosta deliciosa  i et pugui sorprendre a tu i als teus convidats.
Et deixo unes fotos del resultat per tal que t'inspirin, pots veure més elaboracions i fotos al meu compte d`'instagram. També tens un petit vídeo a Històries destacades a @cakeblanch, i si vols compartir el resultat envia'm una foto o comparteix una story a instagram i no oblidis etiquetar-me, i si t'agrada el que faig deixa'm un ❤️ ,  sempre anima i  ajuda a fer més !!


Fotos i text propietat de @cakeblanch

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem