Maduixes amb Llima.
Un contrast excepcional.
Aquesta recepta de Crema de Llima és molt refrescant i sempre sorprèn. En diferents ocasions he fet la recepta de Tartaleta de Crema de Llima amb maduixots, amb maduixes, amb gerds, amb figues, amb préssec i també amb raïm... realment cada una de les combinacions és inesperada, i encara em queden infinites possibilitats més.
Avui us explicaré com fer la base de la tartaleta amb Massa Sable, com fer la la crema de Llima amb total seguretat i que courem al forn, i en aquesta entrada del Blog també us vull mostrar com elaborar un almívar de Llima, una alternativa que en aquest cas prefereixo i que conservarà els maduixots.
Et deixo un TIPS esperant que et resolguin dubtes i et facilitin la experiència.
TIPS :
* Cal llegir la recepta completa i pesar els ingredients abans de començar.
* Per la base de la tartaleta farem una massa sable, i és imprescindible que els ingredients estiguin ben freds. Si ho prefereixes pots comprar la massa feta i a punt per enfornar.
* L'almívar de Llima conservarà la fruita, farà que llueixi brillant i aportarà un contrast espectacular.
* No es una recepta difícil, però si consta de diferents elaboracions i per tan cal organitzar-se. Pots fer la Tartaleta amb la crema el dia abans i esperar a posar la fruita just abans de consumir.
INGREDIENTS MASSA SABLE , motlle de 23cm
150 g de Farina
35 g de sucre glaç
15 g de llet freda
75 g de mantega molt freda tallada a daus
1 rovell d'ou
1/2 culleradeta de llevat químic (royal)
INGREDIENTS per la CREMA DE LLIMA
200g de llet condensada
2 rovells d'ou
2 clares d'ou
1 cullerada de ratlladura de Llima
50 ml de suc de Llima, acabat d'esprémer
INGREDIENTS per l'ALMIBAR de LLIMA
ratlladura 1 llima
suc d'una llima
50 ml aigua
50g de sucre blanc
250g de maduixes o fruita del temps.
RECEPTA :
Si has optat per comprar la massa sable, cal que llegeixis les instruccions del producte per la cocció al forn. I quan ho tinguis tot a punt continua amb la recepta de la crema de llima.
1. MASA SABLEÉ,
En un bol gran posarem els ingredients amb el següent ordre: la farina, la 1/2 cullaredeta de llevat, el sucre, la mantega molt freda i tallada amb daus petits, el rovell d'ou i per últim la llet freda.
Amb els dits pastarem la barreja amb suavitat, no cal amassar només que tot quedi lligat. Farem una bola i l'embolicarem amb film transparent i cap a la nevera uns 30 minuts.
Passat el temps, traurem la massa de la nevera, sobre un paper de forn i amb un corró l'estendrem. El diàmetre ha de ser més gran que el nostre motlle.
A continuació passarem la massa estirada al motlle, agafa el paper de forn i capgira'l sobre el motlle, pressiona amb delicadesa la massa sobre el motlle i retira amb compte el paper de forn. Dels laterals del motlle retalla la part sobrant, posteriorment i amb una forquilla punxa la massa per tal que no s'inflii i es deformi al coure-la. Retorna altre vegada a la nevera.
2. CREMA de LLIMA
Prescalfa el forn a 180 graus, calor a baix i a dalt ( sense ventilador)
Prepara els ingredients de la crema de llima.
Enfornar la tartaleta 15 minuts a 180 *C. ( primera cocció sense farciment)
Mentrestant separa els rovells de les clares.
En un bol batre les clares a punt de neu. Reserva.
Al bol amb els rovells i afegirem els 200g de llet condensada, la ratlladura d'una llima i 50g de suc de Llima acabat d'esprémer. Batre aproximadament uns 3 minuts.
Després incorporem les clares a punt de neu amb dos tandes, barrejant amb una espàtula per integrar-les de forma suau i envolvent.
Passat el temps bolca la crema de Llima dins la Tartaleta precuita i enfornem 15 minuts més. Abans de treure del forn comprova la crema, ha d'haver quallat. Deixa refredar sense desemmotllar, i quan hagi refredat cobreix amb film transparent i reserva a la nevera un mínim de 4 hores.
3. ALMÍVAR de LLIMA,
En un petit cassó posem l'aigua, el sucre, la ratlladura de llima i el suc de la llima. Posem a bullir, i quan arrenqui el bull baixem un xic el foc i esperem uns 8 o 10 minuts, que estigui un xic més espès.
Mentrestant netegem les maduixes i disposem en una plata.
Fet l'almívar el retirem del foc, i el bolquem sobre les maduixes, esperem uns 20 minuts que reposi. I ja podem posar les maduixes sobre la tartaleta.
I llestos, a punt per gaudir !!! espero que la Crema de Llima i les maduixes amb almívar de Llima et sorprenguin. Recorda que pots provar amb altres fruites de temporada, particularment espero que arribi el temps de les figues i préssecs de vinya per gaudir d'un nou contrast excepcional !!
Pots deixar-me un comentari al Blog o també fer un cop d'ull al meu perfil de Instagram ❤️trobaras imatges que t'ajudaran a visualitzar la recepta @cakeblanch. Moltes Gracies !!
Respecta'm la publicació, encara que m'agradi compartir recorda que aquest Blog, el Text i les fotos són propietat intel·lectual de @cakeblanch.
Comentaris