Passa al contingut principal

Tartaleta de Maduixes amb crema de llima

Maduixes amb Llima. 

Un contrast excepcional.


Aquesta recepta de Crema de Llima és molt refrescant i sempre sorprèn. En diferents ocasions he fet la recepta de Tartaleta de Crema de Llima amb maduixots, amb maduixes, amb gerds, amb figues, amb préssec i també amb raïm... realment cada una de les combinacions és inesperada,  i encara em queden infinites possibilitats més.
Avui us explicaré com fer la base de la tartaleta amb Massa Sable, com fer la la crema  de Llima amb total seguretat i que courem al forn, i en aquesta entrada del Blog també us vull mostrar  com  elaborar un almívar de Llima, una alternativa que en aquest cas prefereixo i que conservarà els maduixots. 
Et deixo un TIPS esperant que et resolguin dubtes i et facilitin la experiència.
TIPS :
* Cal llegir la recepta completa i pesar els ingredients abans de començar.
* Per la base de la tartaleta  farem una massa sable, i és imprescindible que els ingredients estiguin ben freds. Si ho prefereixes  pots comprar la massa feta i a punt per enfornar.   
* L'almívar de Llima conservarà la fruita, farà que llueixi brillant i aportarà un contrast espectacular.
* No es una recepta difícil, però si consta de diferents elaboracions i per tan cal organitzar-se. Pots fer la Tartaleta amb la crema el dia abans i esperar a posar la fruita just abans de consumir.


INGREDIENTS MASSA SABLE , motlle de 23cm
150 g de Farina
35 g de sucre glaç
15 g de llet freda
75 g de mantega molt freda tallada a daus
1 rovell d'ou
1/2 culleradeta de llevat químic (royal)
INGREDIENTS per la CREMA DE LLIMA
200g de llet condensada
2 rovells d'ou
2 clares d'ou
1 cullerada de ratlladura de Llima
50 ml de suc de Llima, acabat d'esprémer
INGREDIENTS per l'ALMIBAR de LLIMA
ratlladura 1 llima
suc d'una llima
50 ml aigua
50g de sucre blanc
250g de  maduixes o fruita del temps.

RECEPTA :

Si has optat per comprar la massa sable, cal que llegeixis les instruccions  del producte per la cocció al forn.  I quan ho tinguis tot a punt continua amb la recepta de la crema de llima.

1. MASA SABLEÉ
En un bol gran posarem els ingredients amb el següent ordre: la farina, la 1/2 cullaredeta de llevat, el sucre, la  mantega molt freda i tallada amb daus petits, el rovell  d'ou  i per últim la llet freda.  
Amb els dits pastarem la barreja amb suavitat, no cal amassar només que tot quedi lligat. Farem una bola i l'embolicarem amb film transparent i cap a la nevera uns 30 minuts.
Passat el temps, traurem la massa de la nevera,  sobre un paper de forn i amb un corró l'estendrem. El diàmetre ha de ser més gran que el nostre motlle.

A continuació passarem la massa  estirada al motlle,  agafa el paper de forn i capgira'l sobre el motlle, pressiona amb delicadesa la massa sobre el motlle i retira amb compte el paper de forn.  Dels laterals del motlle retalla la part sobrant, posteriorment i amb una forquilla punxa la massa per tal que no s'inflii i es deformi al coure-la. Retorna altre vegada a la nevera. 

2. CREMA de LLIMA

Prescalfa el forn a 180 graus, calor a baix i a dalt ( sense ventilador)
Prepara els ingredients de la crema de llima.
Enfornar la tartaleta 15 minuts a 180 *C. ( primera cocció sense farciment)
Mentrestant separa  els rovells de les clares. 
En un bol batre les clares a punt de neu. Reserva.
Al bol amb els  rovells i afegirem els 200g de llet condensada,  la ratlladura d'una llima i 50g de suc de Llima acabat d'esprémer. Batre aproximadament uns 3 minuts.
Després incorporem les clares a punt de neu  amb dos tandes, barrejant amb una espàtula  per integrar-les de forma suau i envolvent. 
Passat el temps bolca la crema de Llima dins la Tartaleta precuita i enfornem 15 minuts més. Abans de treure del forn comprova la crema,  ha d'haver quallat. Deixa refredar sense desemmotllar, i quan hagi refredat cobreix amb film transparent i reserva a la nevera un mínim de 4 hores.

3. ALMÍVAR de LLIMA,
En un petit cassó posem l'aigua, el sucre, la ratlladura de llima i el suc de la llima.  Posem a bullir, i quan arrenqui el bull baixem un xic el foc i esperem uns 8 o 10 minuts, que estigui un xic més espès.
Mentrestant netegem les maduixes i disposem en una plata.
Fet l'almívar el retirem del foc, i el bolquem sobre les maduixes, esperem uns 20 minuts que reposi. I ja podem posar les maduixes sobre la tartaleta.



I llestos, a punt per  gaudir !!!  espero que la Crema de Llima i les maduixes amb almívar de Llima et sorprenguin. Recorda que pots provar amb altres fruites de temporada, particularment espero que arribi el temps de les figues i préssecs de vinya per gaudir d'un nou contrast excepcional !!
Pots deixar-me un comentari al Blog o també fer un cop d'ull al meu perfil de Instagram ❤️trobaras imatges que t'ajudaran a visualitzar la recepta @cakeblanch. Moltes Gracies !! 

Respecta'm la publicació, encara que m'agradi compartir recorda que aquest Blog, el Text i les fotos són propietat intel·lectual de @cakeblanch. 





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan...

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous g...

Cake au Citron de Pierre-Hermé

Un Cake pels amants de la Llimona. Recepta de Pierre-Hermé. A casa dels meus pares hi ha un llimoner de més de 40 anys, pot semblar quelcom normal, però a mi em sorprèn perquè sempre té llimones, un no parar de llimones !!.  L'altre  dia la meva mare ens va dur un sac ple,  quina mare la meva mare... Quan miro les llimones i penso en un Cake només em puc imaginar el Cake au Citron de Pierre-Hermé. Un intens però intens cake amb almívar de Llimona, cruixent per fora i altament explosiu al seu interior. Pots trobar la recepta del pastisser Pierre-Hermé al seu compte d'instagram, hi té un video pas a pas. Amb les llimones de proximitat i ecològiques de la meva família farem el Cake au Citron de l'Empordà, un cake " fait a la maison" !! TIPS: * les quantitats de la recepta original les he adaptat a la mida del meu motlle de cake, l'allargat de 20-23 cm per 10 cm. * untarem generosament amb mantega el motlle. *Necessitarem varilles de mà elèctriques. * utilitza ous...