Passa al contingut principal

Tartaleta de Maduixots amb crema de llima

La Llima, un contrast excepcional.




Aquesta recepta de Crema de Llima és molt refrescant i sempre sorprèn. En diferents ocasions he fet la recepta de Tartaleta de Crema de Llima amb maduixots, amb maduixes, amb gerds, amb figues, amb préssec i també amb raïm... realment cada una de les combinacions és inesperada,  i encara em queden infinites possibilitats més.
A casa l'amant de les tartaletes de fruita sóc jo, suposo que per l'efecte extraordinàri en l'estat d'ànim que em produeix, son pura energia, ja sigui per l'explosió de sabors, el contrast, la llum o el color !!  Reivindica una Tartaleta de fruita de tan en tan  !!
Avui us explicaré com fer la base de la tartaleta amb Massa Sable, com fer la la crema  de Llima amb total seguretat i que courem al forn, i en aquesta entrada del Blog també us vull mostrar  com  elaborar un almívar de Llima, una alternativa que en aquest cas prefereixo i que conservarà els maduixots. 
Et deixo un TIPS esperant que et resolguin dubtes i et facilitin la experiència.
TIPS :
* Cal llegir la recepta completa i pesar els ingredients abans de començar.
* Necessitaràs paper de forn, 2 bols mitjans, una batedora elèctrica, 1 espàtula i un motlle circular  de 20 cm o un rectangle  de 23 cm de llarg.
* Per la base de la tartaleta  farem massa sable i tots els ingredients ben freds, però també podeu comprar feta i a punt per enfornar.   
* La crema de llima la courem al forn, d'aquesta forma ens assegurem la salut dels nostres convidats.
* L'almívar de Llima conservarà la fruita, farà que llueixi brillant i aportarà un contrast espectacular.
* No es una recepta difícil, però si consta de diferents elaboracions i per tan cal organitzar-se. Pots fer la Tartaleta amb la crema el dia abans i esperar a posar la fruita just abans de consumir.

INGREDIENTS MASSA SABLE

150 g de Farina
35 g de sucre glaç
15 g de llet freda
75 g de mantega molt freda tallada a daus
1 rovell d'ou
1/2 culleradeta de llevat químic (royal)

INGREDIENTS per la CREMA DE LLIMA

200g de llet condensada
2 rovells d'ou
2 clares d'ou
1 cullerada de ratlladura de Llima
50 ml de suc de Llima, acabat d'esprémer

INGREDIENTS per l'ALMIBAR de LLIMA

ratlladura 1 llima
suc d'una llima
50 ml aigua
3 cullerades de sucre
250g de  maduixots o fruita del temps.

RECEPTA :


1. MASA SABLEÉ, si has optat per comprar la massa sable, cal que llegeixis les instruccions  del producte.  I quan ho tinguis tot a punt continua amb la recepta de la crema de llima.

En un bol gran posarem els ingredients amb el següent ordre: la farina, la 1/2 cullaredeta de llevat, la  mantega molt freda i tallada amb daus petits, el rovell  d'ou i per últim la llet freda.  Amb els dits pastarem la barreja amb suavitat, no cal amassar només que tot quedi lligat. Farem una bola i embolicarem amb film transparent i cap a la nevera uns 30 minuts.

Passat el temps, traurem la massa de la nevera i amb un corró l'estendrem sobre un paper de forn.  El diàmetre ha de ser més gran que el nostre motlle.


A continuació passarem la massa al motlle,  agafa el paper de forn i capgira'l sobre el motlle, pressiona amb delicadesa la massa sobre el motlle i retira amb compte el paper de forn.  Dels laterals del motlle retalla la part sobrant, posteriorment i amb una forquilla punxa la massa per tal que no pugi i es deformi al coure. Reserva altre vegada  a la nevera i mentrestant preparem la Crema de Llima. 

Et deixo unes imatges per tal que puguis seguir el procés.




2. CREMA de LLIMA

Prescalfa el forn a 175 graus.

Separem  rovells de les clares,  posar en 1 bol les clares. I reservar els rovells.
Batre les clares a punt de neu, reservar.
En un altre bol preparem els 200 g de llet condensada, afegim els 2 rovells d'ou, la ratlladura d'una llima i 50g de suc de Llima acabat d'esprémer.


Batre aproximadament uns 3 minuts.
Incorporem les clares a punt de neu  amb dos tandes i amb una espàtula barregem per integrar les clares de forma suau i envolvent. Afegim la resta de clares, barrejar mínimament, només perquè s'integrin les clares.




Ja podem treure la tartaleta de la nevera. Ara toca enfornar, posa a coure al forn 15 minuts. Passat el temps obre el forn i bolca la crema de Llima dins la Tartaleta, tanca el forn i deixa coure 15 minuts més. Comprova abans de treure del forn, la crema ha d'haver quallat, i deixa refredar sense desemmotllar. Quan hagi refredat cobreix amb film transparent i reserva a la nevera un mínim de 4 hores.

3. ALMÍVAR de LLIMA,

En un petit cassó posem l'aigua, el sucre, la ratlladura de Llima i el suc de la Llima.  Posem a bullir, i quan arrenqui el bull baixem un xic el foc i esperem uns 8 o 10 minuts, que estigui un xic més espès.
Mentrestant netegem els Maduixots i disposem en una plata.
Fet l'almívar el retirem del foc, i el bolquem sobre els Maduixots, esperem uns 20 minuts que reposi. I ja podem posar els Maduixots sobre la tartaleta.


I llestos, a punt per  gaudir !!!  espero que la Crema de Llima i els Maduixots amb almívar de Llima us sorprenguin. Recorda que pots provar amb altres fruites de temporada, particularment espero que arribi el temps de les figues i préssecs de vinya per gaudir d'un nou contrast excepcional !!
Pots deixar-me un comentari al Blog o també fer un cop d'ull al meu perfil de Instagram ❤️ @cakeblanch. Moltes Gracies !! 


Respecta'm la publicació, encara que m'agradi compartir recorda que aquest Blog, el Text i les fotos són propietat intel·lectual de @cakeblanch. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem