Cake de Poma.
Cake de Poma de Girona i canyella, un cake molt aromàtic.
Novembre, em llevo i plou, és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè i tranquilament el meu cap es posa en marxa. Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que ens farà gaudir de les maravelloses pomes de Girona.
A continuació us detallo la llista d'ingredients, tots ells fàcils i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri.
INGREDIENTS:
- 3 Ous
- 125 g de sucre
- ratlladura d'una llimona
- ratlladura d'una taronja
- 1 i 1/2 cullaredeta de canyella
- 1/2 cullaredeta de gengibre
- 1 cullaredeta de pasta de vainilla
- 125 ml oli suau d'oliva
- 125 g de iogurt natural sense sucre
- 250 de farina
- 50 g de farina d'ametlla
- 50 g de Maizena
- 1 sobre de llevat químic Tipus Royal
- 1 xic de sal
- 1 poma de Girona tallada a daus petits
- 2 pomes de Girona laminades
Comencem amb el pas a pas :
Prescalfar el forn a a 180 graus.
Prepara un motlle d'uns 18 a 23 cm, si el motlle es petit no l'omplis més de 3/4 parts.
En un bol gran incorpora el sucre, les ratlladures de llimona i taronja, 1/2 cullaredeta de la canyella. Barreja-ho tot suament per tal que el sucre absorbeixi els aromes.
Afegeix els 3 ous i l'extracte de vainilla.
Ara amb unes varilles elèctriques bat uns 8 minuts, ha de doblar el seu volum i blanquejar, no vulguis corre aquest procés és important per la consistència del teu Cake.
A continuació i sense deixar de batre, afegir l'oli com un fil continuat fins que s'integri. Després afegirem el iogurt a poc a poc mentres continuem batent.
En un altre bol i posem la farina i la resta d'ingredients secs: farina d'ametlla, la Maizena, el gengibre, la cullaredeta de canyella i el xic de sal. Integrem tots els ingredients i bolquem en 4 tandes a la barreja dels ingredients líquids. Atenció ho farem amb una espàtula amb moviments suaus i a poc a poc. Reservem.
Preparem els daus petits de 1 poma i les 2 pomes laminades. A aquestes personalment els hi deixo la pela, això al gust de cadascú.
Aboquem els daus a la barreja i posem la massa al motlle preparat. I ara ve una de les coses que més m'agraden, fer un dibuix amb les làmines de poma !! Segons amplada del motlle, farem 1 o dues voltes del dibuix amb les pomes laminades. Us deixo fotos del meu.
Ara ja podem posar el Cake al forn de uns 45 a 50 minuts, tot dependrà si el motlle es ample de 20 cm a 23 cm, Cake baix, a partir de 40 minuts ja pots vigilar el Cake. I si el motlle és de 15 cm a 18 cm, Cake alt, a partir de 50 minuts ja pots vigilar. El meu ha tardat 60 minuts Cada forn és un món !!!
Si t'agraden les meves receptes recorda que també sóc a Instagram @cakeblanch i em pots deixar un ❤️ o missatge per dubtes o aclariments, moltes gràcies !!
Fotos i text de @cakeblanch
Comentaris