Passa al contingut principal

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma.

Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic. 


Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona.
A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri.

INGREDIENTS:

- 3 Ous
- 125 g de sucre 
- ratlladura d'una llimona
- ratlladura d'una taronja
- 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella
- 1/2 cullaredeta de  gengibre
- 1 cullaredeta de pasta de vainilla
- 125 ml oli suau d'oliva
- 125 g de iogurt natural  sense sucre
- 250 de farina
- 50 g de farina d'ametlla
- 50 g de Maizena
- 1 sobre de llevat químic Tipus Royal
- 1 xic de sal
- 1 poma  de Girona tallada a daus petits
- 2 pomes de Girona laminades



Comencem amb el pas a pas :

Prescalfar el forn a  a 180 graus.
Prepara un motlle d'uns 18 a 23 cm, si el motlle es petit no l'omplis més de 3/4 parts.

En un bol gran incorpora el sucre, les ratlladures de llimona i taronja,  1/2 cullaredeta de la canyella. Barreja-ho tot suament per tal que el sucre absorbeixi els aromes.
Afegeix els 3 ous i l'extracte de vainilla. 
Ara amb unes varilles elèctriques bat uns 8 minuts, ha de doblar el seu volum i blanquejar, no vulguis corre aquest procés és important per la consistència del teu Cake.
A continuació i sense deixar de batre, afegir l'oli com un fil continuat fins que s'integri.  Després afegirem el iogurt a poc a poc mentres continuem batent.

En un altre bol i posem la farina i la resta d'ingredients secs: farina d'ametlla, la Maizena, el gengibre, la cullaredeta de canyella i el xic de sal. Integrem tots els ingredients i bolquem en 4 tandes a la barreja dels ingredients líquids. Atenció ho farem amb una espàtula amb moviments suaus  i a poc a poc. Reservem.

Preparem els daus petits de 1 poma i les 2 pomes laminades. A aquestes personalment els hi deixo la pela, això al gust de cadascú.

Aboquem els daus a la barreja i posem la massa al motlle preparat. I ara ve una de les coses que més m'agraden, fer un dibuix amb les làmines de poma !!  Segons amplada del motlle, farem 1 o dues voltes  del  dibuix amb les pomes laminades.  Us deixo fotos del meu.



Ara ja podem posar el Cake al forn de uns 45 a 50 minuts, tot dependrà si el motlle es ample de 20 cm a 23 cm, Cake baix,  a partir de 40 minuts ja pots vigilar el Cake. I si el motlle és de 15 cm a 18 cm, Cake alt, a partir de 50 minuts ja pots vigilar. El meu  ha tardat 60 minuts  Cada forn és un món !!! 

Si t'agraden les meves receptes recorda que també sóc a Instagram @cakeblanch i em pots deixar un ❤️ o missatge per dubtes o aclariments, moltes gràcies !!




Fotos i text de @cakeblanch






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15