Les clàssiques magdelenes.
Per esmorzar, per berenar o per acompanyar un te...
Aquestes magdalenes les vaig fer per primera vegada una tarda enuvolada d'estiu, a Colera un mes d'Agost. No disposava d'un forn gaire fiable però teníem aquella necessitat d'alguna cosa dolça per acompanyar la tarda... La recepta va funcionar de primera i el forn es va portar de deu !! Al llarg del temps l'he tornat a fer, poques variacions, excepte pels cítrics. Aquell estiu vaig utilitzar ratlladura de llimona, i posteriorment les he fet a la tardor i he optat per ratlladura de taronja.
Abans de començar recorda llegir la recepta completa, utilitza productes de bona qualitat i pesa tots els ingredients el més exacte possible.
Aquesta recepta és per 12 magdalenes.
Prepara els motlles i posa-hi les càpsules de paper, en el meu cas no en tenia i vaig optar per improvisar amb el paper de forn.
INGREDIENTS :
- 125 g de sucre glaç
- ratlladura d'una llimona o d'una taronja
- 2 clares d'ou
- 2 rovells d'ou
- 125 ml/ g d oli d'oliva suau o de gira-sol
- 60 ml /g de llet
- 175 g de farina de reposteria
- 8g de llevat químic/tipus royal.
Opcional sucre perlat i xips de xocolata com a toc final. Però senzillament amb sucre blanc granulat per sobre també són boníssimes.
RECEPTA :
Amb unes varetes elèctriques batre les clares d'ou a punt de neu i reservem.
En un altre bol i posarem el sucre glaç i la ratlladura de llimona o taronja, barrejant per tal que el sucre s'impregni, ho pots fer pastant amb les mans.
Ara incorporarem els dos rovells i amb les varetes elèctriques cal batre un parell de minuts. Continuem batent i afegirem l'oli i la llet molt a poc a poc, com un fil continuat i sense deixar de batre.
Quan estigui tot ben integrat afegirem la farina i el llevat, barrejarem amb una espàtula.
Finalment, i amb una espàtula, afegirem a la barreja les clares a punt de neu reservades, cal fer-ho de forma envolvent i amb moviments suaus per tal que quedi una massa homogènia i no es baixin les clares.
Omplirem les càpsules de paper amb la massa, repartir una quantitat el més igual possible a cada motlle. Deixarem reposar els motlles omplerts dins la nevera uns 20-30 minuts. Aquest pas de refredar la massa a la nevera és important per tal que les magdalenes adoptin la forma característica de muntanyeta.
Aprofita l'espera i prescalfa el forn a 220 graus.
Si vols ara, just abans d'enfornar és el moment de posar una cullerada de sucre a sobre cada magdalena, no et passis amb extra de toppings, no es un muffing farcit ni un cupcake, es una clàssica magdalena.
Cocció 10-12 minuts, no obris el forn fins passat el temps, ja que no et pujaran suficientment !! Cada forn és un món !!
Sempre pots afegir un toc personal a les receptes, però has de vigilar molt que substitueixen perquè el resultat final pot ser un desastre. En aquest cas un toc diferent és un canvi de ratlladura de llimona per taronja o mandarina, un xic de licor o vainilla a la llet, o canyella en pols al sucre amb taronja....
Pots deixar-me un comentari i/o per dubtes 👇 pots escriure'm. També pots compartir la recepta, i perquè no també pots xaferdajar al meu compte d'instagram ❤️ @cakeblanch. El teu suport m'anima a continuar.
Text i fotos propietat de @cakeblanh, moltes gràcies per respectar la meva feina.
Comentaris