Passa al contingut principal

Magdalenes casolanes

Les clàssiques magdelenes.

Per esmorzar, per berenar o per acompanyar un te... 



Aquestes magdalenes les vaig fer per primera vegada una tarda enuvolada d'estiu, a Colera un mes d'Agost. No disposava d'un forn gaire fiable però teníem aquella necessitat d'alguna cosa dolça per acompanyar la tarda... La recepta va funcionar de primera  i el forn es va portar de deu !!  Al llarg del temps l'he tornat a fer, poques variacions, excepte pels cítrics. Aquell estiu vaig utilitzar ratlladura de llimona, i posteriorment les he fet a la tardor i he optat per ratlladura de taronja.


Abans de començar recorda llegir la recepta completa,  utilitza productes de bona qualitat i pesa tots els ingredients el més exacte possible.

Aquesta recepta és per 12 magdalenes.
Prepara els motlles i posa-hi les càpsules de paper,  en el meu cas no en tenia i vaig optar per improvisar amb el paper de forn. 

INGREDIENTS :

- 125 g de sucre glaç
- ratlladura d'una llimona o d'una taronja
- 2 clares d'ou
- 2 rovells d'ou
- 125 ml/ g d oli d'oliva suau o de gira-sol
- 60 ml /g de  llet 
- 175 g de farina de reposteria
- 8g de llevat químic/tipus royal.

Opcional sucre perlat i xips de xocolata com a toc final. Però senzillament amb sucre blanc granulat per sobre també són boníssimes.



RECEPTA :

Amb unes varetes elèctriques batre les clares d'ou a punt de neu  i reservem.

En un altre bol i posarem el sucre glaç i la ratlladura de llimona o taronja, barrejant per tal que el sucre s'impregni, ho pots fer pastant amb les mans.
Ara incorporarem els dos rovells i amb les varetes elèctriques cal batre un parell de minuts. Continuem batent i afegirem l'oli i la llet molt a poc a poc, com un fil continuat i sense deixar de batre.

Quan estigui tot ben integrat afegirem la farina i el llevat, barrejarem amb una espàtula.

Finalment, i amb una espàtula,  afegirem a la barreja les clares a punt de neu reservades, cal fer-ho de forma envolvent  i amb moviments suaus per tal que quedi una massa homogènia i no es baixin les clares.

Omplirem les càpsules de paper  amb la massa, repartir  una quantitat el més igual possible a cada motlle.   Deixarem reposar els motlles omplerts dins la nevera uns 20-30 minuts. Aquest pas de refredar la massa a la nevera és important per tal que les magdalenes adoptin la forma característica de muntanyeta.
Aprofita l'espera i prescalfa el forn a 220 graus. 

Si vols ara, just abans d'enfornar és el moment de posar una cullerada de sucre a sobre cada magdalena, no et passis amb extra de toppings, no es un muffing farcit ni un cupcake, es una clàssica magdalena.

Cocció 10-12 minuts, no obris el forn fins passat el temps,  ja que no et pujaran suficientment !! Cada forn és un món !!


Sempre pots afegir un toc personal a les receptes, però has de vigilar molt que substitueixen perquè el resultat final pot ser un desastre.  En aquest cas un toc diferent és un canvi de ratlladura de llimona per taronja o mandarina,  un xic de licor o vainilla a la llet, o canyella en pols al sucre amb taronja....



Pots deixar-me un comentari i/o per dubtes 👇 pots escriure'm. També pots compartir la recepta, i perquè no també pots xaferdajar al meu compte d'instagram ❤️ @cakeblanch. El teu suport m'anima a continuar. 

Text i fotos propietat de @cakeblanh, moltes gràcies per respectar la meva feina.









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake doblement especiat

Canyella, gengibre i cacao... Cake doblement especiat. Si has triat aquesta entrada del Blog et felicito !! Ets dels que tenen un bon olfacte, una recepta de Cake com aquesta és difícil de trobar!!  Possiblement la recepta perfecta a l'estil d'un Cake de quatre quarts, però sense rovell d'ou. Per coure el Cake he utilitzat una flamera en desús de la meva mare, però m'enamora  la forma, ( encara recordo els flams dels diumenges... )!! Per elaborar aquest Cake doblement especiat  només cal mantenir l'ordre alhora d'incorporar els ingredients.  Som-hi !! INGREDIENTS: - 3 clares d'ou, aprox 90-95g - 45g de llet tèbia - 1 cullerada sopera de Ron o Brandy. - 150g de farina  de tot ús - 150g de sucre blanc - 6g de llevat químic , tipus ROYAL. - 1 cullaredeta de Canyella en pols (  i un xic més pel motlle) - 1/2 cullaredeta de gengibre en pols - 1 cullaredeta  de cacao en pols , tipus VALOR. - un pessic de sal - 170g de mantega ( i un xic més pel motlle)

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan