Passa al contingut principal

Cake amb taronja confitada i gengibre

Un Cake de Nadal.

Taronja, gengibre  i mel...







Hi ha infinitat de dolços per celebrar i compartir durant les festes de Nadal, alguns formen part de les nostres tradicions però n'hi ha d'altres, potser més senzills, que de ben segur també us poden endolçar un moment de calma. 

Aquest Cake de taronja confitada, mel i gengibre,  és per un d'aquells moments màgics,  ideal per acompanyar amb un te a mitja tarda o per un llarg i dolç esmorzar de Diumenge.


Per fer aquest Cake no necessitem estris ni  ingredients sofisticats, podria ser que ja ho tinguis tot al rebost, a continuació et detallo la llista i et deixo alguns Tips que poden ajudar-te.

TIPS :

* és un cake humit, la majoria d'ingredients son líquids, a la nevera i protegit es conserva bé durant una setmana.

* Fes el Cake com a mínim un dia abans , però espera a decorar-lo un xic abans de servir-lo.

* encara que la recepta no dur gaire sucre, si en dur la taronja confitada i la cobertura de glacejat. 

*la elaboració es molt senzilla i apte per cuinar en família.

* pots utilitzar un motlle allargat de Cake, llavors hauràs d'afegir aproximadament uns 10 minuts més a la cocció. 

* Afegir uns trossets de taronja confitada a la barreja abans d'enfornar serà un extra.

La taronja confitada la pots fer casolana, però si aquests dies ja tens prou feina amb altres àpats,  o tens fills, nets i/o  nebots i necessites el temps per ajudar al patge reial, o,  simplement perquè el final d'any és una cursa contrarellotge a la teva feina ... Consell: no et compliquis, i si ets de Girona, només cal que t'acostis al mercat del Lleó,  hi ha diverses parades de fruits secs i espècies on en trobaràs fàcilment a granel. 



INGREDIENTS :

250g de farina de tot ús
1 cullerada petita de llevat químic
2 cullerades petites de gengibre en pols
ratlladura de 2 taronges
el suc de 2 taronges
125ml de llet sencera
50g de sucre morè
150 de mel
2 ous 
110 de mantega fosa

Ingredients per la decoració * :

100g de sucre glaç
una cullerada de suc de taronja
taronja confitada 

* en tot cas pots optar només per nevar el Cake amb el  sucre glaç que fa Nadal !!



RECEPTA:

Prescalfar el forn a 180 graus, mentres anem preparant els ingredients

Preparem un motlle,  aquest és de 20 cm de diametre, untarem amb mantega tot el motlle. 

Preparem la ratlladura fina de  2 taronges, i expremem el suc. Reservem.

En un cassó petit posem la mantega,  cal fondre al foc, sense cremar. Deixem que es refredi.

En un bol gran hi posarem la farina, el llevat químic, el gengibre, la ratlladura de les taronges i un xic de sal. Reservem.

En un altre bol gran hi posem 2 ous i amb unes varilles manuals batem un xic just per trencar els ous, afegim el sucre morè i continuem batent. Ara la mel i anem integrant, despres el suc de taronja i anem batent, i tot seguit la llet, per finalment afegir la mantega fosa.
Ara en tres tandes anem afegint la barreja de la farina a la barreja dels líquids, i amb una espàtula anem fent moviments envolvents.

Si optes per la taronja confitada, en pots trossejar un parell e incloure dins la barreja abans d'enfornar.

Ja pots bolcar la barreja dins el motlle i cap al forn, aproximadament entre 40 a 45 minuts.  Prova inserint un punxó ha de sortir net absolut abans d'apagar i treure el Cake del forn. 


DECORACIÓ :

En un bol posarem sucre glaç i una cullerada de suc  de taronja, anirem rectificant de suc fins aconsseguir la textura desitjada. Utilitza una espàtula per cubrir la part superior del Cake. 



Deixa que el glacejat goteji pels laterals, queda molt dramatic però alhora fa el Cake més tentador , no creus !!??
Ara ja podràs anar colocant les taronges confitades, a mi m'agrada  ben carregat, però això va a gust de cadascú.  


Anima't a fer aquesta senzilla recepta, apte per  compartir amb família i amics,  sense gaires complicacions i amb un resultat formidable. Casa nostre  ja fa olor a Nadal  i tot just som al inici del calendari d'advent, però aques any i més que mai, tenim necessitat de Nadal !! 

Et recordo que em pots deixar un comentari o suggeriment al Blog, i si tens un moment pots passar pel meu compte d'instagram @cakeblanch ❤️ !!  


Text i fotos de @cakeblanch.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem