Un Cake de Nadal.
Taronja, gengibre i mel...
Hi ha infinitat de dolços per celebrar i compartir durant les festes de Nadal, alguns formen part de les nostres tradicions però n'hi ha d'altres, potser més senzills, que de ben segur també us poden endolçar un moment de calma.
Aquest Cake de taronja confitada, mel i gengibre, és per un d'aquells moments màgics, ideal per acompanyar amb un te a mitja tarda o per un llarg i dolç esmorzar de Diumenge.
Per fer aquest Cake no necessitem estris ni ingredients sofisticats, podria ser que ja ho tinguis tot al rebost, a continuació et detallo la llista i et deixo alguns Tips que poden ajudar-te.
TIPS :
* és un cake humit, la majoria d'ingredients son líquids, a la nevera i protegit es conserva bé durant una setmana.
* Fes el Cake com a mínim un dia abans , però espera a decorar-lo un xic abans de servir-lo.
* encara que la recepta no dur gaire sucre, si en dur la taronja confitada i la cobertura de glacejat.
*la elaboració es molt senzilla i apte per cuinar en família.
* pots utilitzar un motlle allargat de Cake, llavors hauràs d'afegir aproximadament uns 10 minuts més a la cocció.
* Afegir uns trossets de taronja confitada a la barreja abans d'enfornar serà un extra.
La taronja confitada la pots fer casolana, però si aquests dies ja tens prou feina amb altres àpats, o tens fills, nets i/o nebots i necessites el temps per ajudar al patge reial, o, simplement perquè el final d'any és una cursa contrarellotge a la teva feina ... Consell: no et compliquis, i si ets de Girona, només cal que t'acostis al mercat del Lleó, hi ha diverses parades de fruits secs i espècies on en trobaràs fàcilment a granel.
INGREDIENTS :
250g de farina de tot ús
1 cullerada petita de llevat químic
2 cullerades petites de gengibre en pols
ratlladura de 2 taronges
el suc de 2 taronges
125ml de llet sencera
50g de sucre morè
150 de mel
2 ous
110 de mantega fosa
Ingredients per la decoració * :
100g de sucre glaç
una cullerada de suc de taronja
taronja confitada
* en tot cas pots optar només per nevar el Cake amb el sucre glaç que fa Nadal !!
RECEPTA:
Prescalfar el forn a 180 graus, mentres anem preparant els ingredients
Preparem un motlle, aquest és de 20 cm de diametre, untarem amb mantega tot el motlle.
Preparem la ratlladura fina de 2 taronges, i expremem el suc. Reservem.
En un cassó petit posem la mantega, cal fondre al foc, sense cremar. Deixem que es refredi.
En un bol gran hi posarem la farina, el llevat químic, el gengibre, la ratlladura de les taronges i un xic de sal. Reservem.
En un altre bol gran hi posem 2 ous i amb unes varilles manuals batem un xic just per trencar els ous, afegim el sucre morè i continuem batent. Ara la mel i anem integrant, despres el suc de taronja i anem batent, i tot seguit la llet, per finalment afegir la mantega fosa.
Ara en tres tandes anem afegint la barreja de la farina a la barreja dels líquids, i amb una espàtula anem fent moviments envolvents.
Si optes per la taronja confitada, en pots trossejar un parell e incloure dins la barreja abans d'enfornar.
Ja pots bolcar la barreja dins el motlle i cap al forn, aproximadament entre 40 a 45 minuts. Prova inserint un punxó ha de sortir net absolut abans d'apagar i treure el Cake del forn.
DECORACIÓ :
En un bol posarem sucre glaç i una cullerada de suc de taronja, anirem rectificant de suc fins aconsseguir la textura desitjada. Utilitza una espàtula per cubrir la part superior del Cake.
Deixa que el glacejat goteji pels laterals, queda molt dramatic però alhora fa el Cake més tentador , no creus !!??
Ara ja podràs anar colocant les taronges confitades, a mi m'agrada ben carregat, però això va a gust de cadascú.
Anima't a fer aquesta senzilla recepta, apte per compartir amb família i amics, sense gaires complicacions i amb un resultat formidable. Casa nostre ja fa olor a Nadal i tot just som al inici del calendari d'advent, però aques any i més que mai, tenim necessitat de Nadal !!
Et recordo que em pots deixar un comentari o suggeriment al Blog, i si tens un moment pots passar pel meu compte d'instagram @cakeblanch ❤️ !!
Text i fotos de @cakeblanch.
Comentaris