Passa al contingut principal

El Tiramisú d'en Karles

Un Tiramisú d'aniversari.


El Tiramisú es un postre que a casa l"hem adoptat com a cake preferit, bat tots els rècords, tothom repeteix i desapareix en un obrir i tancar d'ulls . El Tiramisú d'en Karles és un xic diferent que el postre original Italià,  aquesta versió, que la meva família adora, té un afegitó , és tracte d'una "Ganache" de xocolata negra que encara fa més irresistible no caure a la temptació d'aquest gran postre !!

Possiblement hi ha qui pensi que no es un postre digne per celebrar un aniversari, però creieu-me quan us dic que Sí amb majúscules !!  

Segurament trobaràs receptes de Tiramisú que t'asseguren ser ràpides de fer i amb pocs ingredients,  vigila cal tenir present aquests Tips abans d'elaborar aquest postre.

TIPS :

* Utilitza cacau pur en pols.
* Necessitem una tassa de cafè carregat, és a dir acabat de fer.
* Opcional el licor Amaretto, Ron o algun vi dolç.
* Atenció recorda que cal respectar el fred  dels aliments.
* Molta cura amb la manipulació i cocció al bany Maria de la crema amb rovells d'ou i sucre. 
* Recomano el postre com a Cake d'hivern.
* Precisa un mínim de 5 hores a la nevera abans del seu consum.
*Pots fer els melindros el dia abans,  o en tot cas segur que coneixeu un forn o pastisseria que en fa de bons i ecològics.
* Llegeix tota la informació de la recepta,  prepara els ingredients i estris abans de començar.

A continuació et detallo quines receptes prepararem :

1. Melindros
2. Ganache  de xocolata i cafè
3. Crema de mascarpone

Ingredients i recepta per 20 melindros :
Pots saltar al següent pas si optes per comprar els melindros.

prescalfar el forn a 180 graus

3 ous temperatura ambient
90 g de farina tot ús 
i 75g de sucre

2 bols i separem els rovells de les clares,  batem les clares a punt de neu i reservem. A l'altre bol batem els rovells amb el sucre, i afegim la farina. A poc a poc i amb moviments suaus incorpora les clares batudes. Amb una mànega pastissera sobre la plata de forn folrada amb  paper de forn  farem uns 20 melindros,   aprx. 8 cm de llarg,  deixa espai entre uns i altres. Enfornar uns 8 minuts. Dins una cosa hermètica es conserven durant dies.

Ingredients i recepta de Ganache de xocolata  i cafè :

100 g de xocolata negra mínim 70% cacau
100 ml nata líquida
1cullerada sopera de cafè carregat, és a dir acabat de fer.

Trossejar la xocolata i reservar. En un cassó petit escalfar la nata líquida fins que arrenqui el bull. Just llavors apartar del foc, posar la xocolata i la cullerada de cafè i esperar 1 minut. Barrejarem fins que s'hagi fos amb una espàtula de silicona. Posar en un recipient petit, tapar amb paper film directament sobre la Ganache. Deixar refredar.

Primer pas pel nostre Tiramisú d'en Karles :

En una plata de servir, posarem una primera filera de melindros.  Amb una cullera o pinzell els banyem amb cafè carregat acabat de fer. I tot seguit hi poses tot el Ganache de xocolata,  ha de cubrir tot aquest primer pis de melindros.  Deixar refredar a la nevera.




Ingredients i recepta de la Crema de Mascarpone :

1bol
500g de Mascarpone
200 ml de nata líquida molt freda.

1 bol i cassó amb aigua per fer al bany maria
6 rovells d'ou
200g de sucre

1 bol
3 clares d'ou
1cullerada de sucre

Una tassa de cafè acabat de fer
Un parell de curellades soperes de cacao pur en pols, sense sucre.
Una cullerada de licor Amaretto o Ron.

Amb unes varilles elèctriques batre el Mascarpone i la nata líquida fins que quedi muntada. Reservar a la nevera.

Ara batre rovells d'ou i sucre. Quan hagi blanquejat, posarem un cassó amb aigua,  i al bany Maria continuarem batent els rovells amb el sucre. Aproximadament entre uns 8 i 10 minuts, fins que s'espesseixi un xic. Retirem i deixem refredar completament tapat amb paper film directament sobre la crema de rovells. Deixar refredar.

Amb les varilles elèctriques, i en un altre bol posarem les clares d'ou i la cullerada de sucre. Cal batre les clares a punt de neu.

Ara ja tenim  a punt la nata amb el Mascarpone, el sucre amb els rovells i les clares muntades.



Barrejarem totes les elaboracions amb el següent ordre, incorporem la crema de rovells freda amb la nata muntada i el Mascarpone, fins que quedi suau i ben integrat, després les clares muntades, no cal córrer necessitem una crema suau pel nostre Tiramisú.



I ara ja tenim a punt el segon pas per enllestir el Tiramisú d'en Karles . 

A la plata on ja hi tenim els melindros amb la Ganache de xocolata,  hi afegirem una capa de la Crema de Mascarpone, i tot seguit espolverejarem el cacau en pols.

I ja podem enfilar el segon pis de melindros,  recorda banyar-los amb cafè amb una cullera o pinzell,  i tot seguit nova capa de Crema de  mascarpone. 






Cal un mínim de cinc hores a la nevera, i espera a espolverejar amb cacau aquesta última capa de crema Mascarpone just abans de servir. 


El Tiramisú d'en Karles, a casa és tot un èxit,  i no sé que té però sempre garanteix una bona vetllada.  Aquesta recepta és per 8 persones i súper per compartir aquestes Festes de Nadal o sopar de Cap d 'Any !! Tot i així nosaltres continuarem celebrant els aniversaris d'en Karles amb Tiramisú !!

Ahhh, quasi m'oblido !! Si tots els teus comensals poden pendre alcohol, afegeix al cafè per banyar els melindros un xic d'Amaretto o Ron.

Pots deixar un comentari o buscar-me a Instagram @cakeblanch i enviar-me un missatge per aclariments , i si t"ha agradat  també pots deixar un ❤️ !!! Bones Festes !!




Text i fotos propietat intel·lectual de @cakeblanch 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem