Passa al contingut principal

Cake de xocolata blanca i gerds

 Un Cake per a petits moments  



De vegades tens ganes de dolç però  no et vols complicar amb llargues elaboracions !!?? doncs aquesta recepta es la que necessites sí o sí , continua llegint que quasi ja és a punt per enfornar !!

Un Cake amb pocs ingredients,  i amb infinites possibilitats que en poc temps tindràs enllestit per prende amb el té de les cinc !! Em sembla que ja he comentat en varies ocasions que m"agrada afegir  un toc de fruita als meus Cakes, si encara no ho has provat amb aquest Cake t'ho poso molt fàcil !!!  A continuació et deixo uns Tips per tal que el procés i el resultat final sigui l'esperat.

TIPS :

* Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient, mantega, ous, iogurt...

* cal pesar tots els ingredients abans de començar, no volem sorpreses en el resultat final.

* Estris necessaris : un bol, una varilles, una espàtula i un motlle petit, aquest te una capacitat de 400ml,  o en tot cas pots fer minicakes amb motlle de cupcakes, en sortiran uns 6.

Recorda que si el vols fer en un motlle  més gran només has de fer les proporcios tenint en compte les unitats 1 ou, 2 ous , 3 ous... i  multiplicar la resta d'ingredients. També el temps del forn serà diferent.

* Jo he afegit gerds perquè combinen a la perfecció amb la xocolata blanca, però et confesso que quan és temps de mores... l'espera és  irresistible, ja tinc ganes d'estiu  per anar a buscar-les a Molinas /Colera !!!


INGREDIENTS :

1 Ou a temperatura ambient

50 g de mantega a temperatura ambient

75 g de iogurt natural a temperatura ambient

25 g de xocolata blanca a temperatura ambient

100 g de farina comú, de tot ús.

75 g de sucre blanc

1 culleradeta de llevat químic, tipus royal.

1 xic de sal

12 gerds o més, al gust.

RECEPTA :

Prescalfa el forn a 180 graus aquest pas és important, recorda que el forn espera el Cake i no al inreves.

Empastifa el motlle amb mantega i enfarina'l, posa el motlle cap per vall i retira l'excés de farina.

Amb un ganivet trosseja la xocolata blanca, com si fossin gotes de xocolata. Reserva.

Esbandeix els gerds a la pica amb aigua, amb compte de no aixafar-los si són molt madurs. Deixa secar sobre un trosset de paper de cuina. Reserva.


En un bol barregem la farina, el sucre, el llevat i un xic de sal.

Afegim l 'ou, el iogurt natural i la mantega, tots ells a temperatura ambient. Cal batre fins que tot quedi ben lligat. Així de fàcil !!


Ara afegeix la xocolata blanca a la barreja.


Disposa uns quants gerds al motlle, separats un xic entre si, i ja pots anar bolcant la massa del cake de forma delicada sobre els gerds.


Ara pots acabar decorant amb la resta dels gerds de forma delicada, no cal que els enfosis, quan el Cake puja al forn ja s'encarrega de posar-ho tot a lloc. Fes un parell de copets al motlle sobre el taulell de la cuina i ja pots enfornar.


Uns 30 minuts,  procura no obrir el forn abans d'hora, passat el temps comprova amb un testador ( o un escuradents ) cal que surti net, i sinó deixa uns 5 minuts més.  

* Si has optat per fer el Cake en motlles de magdalena o cupcakes, forneja només uns 20 a 25 minuts. 

Deixa refredar un mínim de 10 minuts abans de treure el Cake del motlle. Passat el temps sacsseja el motlle de costat a costat i de dalt a baix, posa un plat a sobre i amb un moviment ràpid gira. I " et voilà ", ja tens el teu petit gran Cake a punt pel té de les cinc !!

Anima't a preparar aquesta i/o altres receptes. Pots deixar-me un comentari al blog o buscar-me a Instagram @cakeblanch, un❤️ sempre ajuda  a continuar compartint. 


Text i fotos propietat intel·lectual de @cakeblanch



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan...

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous g...

Cake au Citron de Pierre-Hermé

Un Cake pels amants de la Llimona. Recepta de Pierre-Hermé. A casa dels meus pares hi ha un llimoner de més de 40 anys, pot semblar quelcom normal, però a mi em sorprèn perquè sempre té llimones, un no parar de llimones !!.  L'altre  dia la meva mare ens va dur un sac ple,  quina mare la meva mare... Quan miro les llimones i penso en un Cake només em puc imaginar el Cake au Citron de Pierre-Hermé. Un intens però intens cake amb almívar de Llimona, cruixent per fora i altament explosiu al seu interior. Pots trobar la recepta del pastisser Pierre-Hermé al seu compte d'instagram, hi té un video pas a pas. Amb les llimones de proximitat i ecològiques de la meva família farem el Cake au Citron de l'Empordà, un cake " fait a la maison" !! TIPS: * les quantitats de la recepta original les he adaptat a la mida del meu motlle de cake, l'allargat de 20-23 cm per 10 cm. * untarem generosament amb mantega el motlle. *Necessitarem varilles de mà elèctriques. * utilitza ous...