Un Cake per a petits moments
De vegades tens ganes de dolç però no et vols complicar amb llargues elaboracions !!?? doncs aquesta recepta es la que necessites sí o sí , continua llegint que quasi ja és a punt per enfornar !!
Un Cake amb pocs ingredients, i amb infinites possibilitats que en poc temps tindràs enllestit per prende amb el té de les cinc !! Em sembla que ja he comentat en varies ocasions que m"agrada afegir un toc de fruita als meus Cakes, si encara no ho has provat amb aquest Cake t'ho poso molt fàcil !!! A continuació et deixo uns Tips per tal que el procés i el resultat final sigui l'esperat.
TIPS :
* Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient, mantega, ous, iogurt...
* cal pesar tots els ingredients abans de començar, no volem sorpreses en el resultat final.
* Estris necessaris : un bol, una varilles, una espàtula i un motlle petit, aquest te una capacitat de 400ml, o en tot cas pots fer minicakes amb motlle de cupcakes, en sortiran uns 6.
Recorda que si el vols fer en un motlle més gran només has de fer les proporcios tenint en compte les unitats 1 ou, 2 ous , 3 ous... i multiplicar la resta d'ingredients. També el temps del forn serà diferent.
* Jo he afegit gerds perquè combinen a la perfecció amb la xocolata blanca, però et confesso que quan és temps de mores... l'espera és irresistible, ja tinc ganes d'estiu per anar a buscar-les a Molinas /Colera !!!
INGREDIENTS :
1 Ou a temperatura ambient
50 g de mantega a temperatura ambient
75 g de iogurt natural a temperatura ambient
25 g de xocolata blanca a temperatura ambient
100 g de farina comú, de tot ús.
75 g de sucre blanc
1 culleradeta de llevat químic, tipus royal.
1 xic de sal
12 gerds o més, al gust.
RECEPTA :
Prescalfa el forn a 180 graus aquest pas és important, recorda que el forn espera el Cake i no al inreves.
Empastifa el motlle amb mantega i enfarina'l, posa el motlle cap per vall i retira l'excés de farina.
Amb un ganivet trosseja la xocolata blanca, com si fossin gotes de xocolata. Reserva.
Esbandeix els gerds a la pica amb aigua, amb compte de no aixafar-los si són molt madurs. Deixa secar sobre un trosset de paper de cuina. Reserva.
En un bol barregem la farina, el sucre, el llevat i un xic de sal.
Afegim l 'ou, el iogurt natural i la mantega, tots ells a temperatura ambient. Cal batre fins que tot quedi ben lligat. Així de fàcil !!
Ara afegeix la xocolata blanca a la barreja.
Uns 30 minuts, procura no obrir el forn abans d'hora, passat el temps comprova amb un testador ( o un escuradents ) cal que surti net, i sinó deixa uns 5 minuts més.
* Si has optat per fer el Cake en motlles de magdalena o cupcakes, forneja només uns 20 a 25 minuts.
Deixa refredar un mínim de 10 minuts abans de treure el Cake del motlle. Passat el temps sacsseja el motlle de costat a costat i de dalt a baix, posa un plat a sobre i amb un moviment ràpid gira. I " et voilà ", ja tens el teu petit gran Cake a punt pel té de les cinc !!
Anima't a preparar aquesta i/o altres receptes. Pots deixar-me un comentari al blog o buscar-me a Instagram @cakeblanch, un❤️ sempre ajuda a continuar compartint.
Text i fotos propietat intel·lectual de @cakeblanch
Comentaris