Llimona, xocolata blanca i Coco.
Una recepta senzilla però amb un resultat final extraordinari, un petit dolç pels amants dels cítrics !!
Per preparar el Brownie amb èxit llegeix tota la recepta abans de començar, et deixo uns tips que t'ajudaran :
TIPS :
* Tots els ingredients de la recepta han d'estar a temperatura ambient.
* Necessitaràs 1 plata apte per enfornar ( altura mínima de 2 dits i una llargada d'un pam x pam i 1/2. Pot utilitzar una plata de pirex o un tupper de vidre apte pel forn, ja sigui rectangular o quadrat ( ull sense tapa !! )
* El paper de forn ( opcional ). Si no disposes de paper de forn, empastifa la plata/tupper amb mantega i després posa un xic de farina. Retira la farina sobrant fent la volta a la plata o tupper de vidre.
* Estris : 1 bol gran, 1 espàtula i unes varetes elèctriques o manuals.
* Prescalfa el forn a 180 graus mentres vas pesant i preparant tots els ingredients.
INGREDIENTS :
2 llimones
200g de sucre blanc
150g de mantega temperatura ambient
125g de farina de tot us i un xic de sal
3 ous temperatura ambient
75 g de xocolata blanca
50 g de coco ratllat
Glacejat : reserva 2 cullerades de soperes de suc de llimona i de 6 a 8 cullerades de sucre glaç.
Renta les Llimones i eixuga-les.
Ratlla les llimones, reserva la ratlladura.
Exprem el suc i reserva.
Amb un ganivet esmicola a bocins petits la xocolata blanca, i si t'agrada un toc més sutil pots optar per ratllar-la.Reserva.
En un bol gran i posarem la mantega a temperatura ambient, el sucre blanc granulat i la ratlladura de llimona. Batre fins que quedi una barreja amb textura cremosa. Afegir a poc a poc el suc de llimona ( excepte un parell de cullerades que necessitarem pel glassejat) fins que quedi ben lligat.
Deixem de batre i utilitzarem la espàtula per integrar la resta d'ingredients.
Incorporem la farina amb tres tandes alternant amb el coco ratllat, integrem amb espàtula amb moviments suaus i envolvents.
Ara afegirem un a un els 3 ous lleugerament batuts amb una forquilla. En aquest punt cal ser optimista ( la nostre barreja pot semblar tenir una consistència que no lliga ...), continua barrejant suament que això s'arregla !!.
Finalment incorpora la xocolata blanca.
Ja podem posar la barreja a la plata o tupper de vidre, allisar amb l'espatula i posar a coure al forn uns 25-30 minuts. No és una preparació que agafi color, per tan ull que no es cremi !! Prova amb un testador de cakes o escuradents abans de retirar del forn.
Cal deixar refredar completament el Brownie abans de desmotllar. Preparem el glacejat en un bol petit o got, i disposem 6 cullerades de sucre glaç i 2 cullerades de suc de llimona, ves afegint sucre o suc segons t'agradi més o menys dens. Treu el brownie del motlle, i amb cura posa-hi per sobre el glacejat amb l'ajuda d'una espàtula o cullera. Deixa que el glacejat es solidifiqui abans de tallar. Pots guardar dins la nevera amb tupper fins a 5 dies.
Aquest és un d'aquells postres que pots preparar per portar i compartir ( dins del tupper de vidre mateix ), pots fer quadradets petits o també pots preparar en bossetes per regalar...
Pots deixar un comentari o buscar-me a Instagram @cakeblanch per més receptes e idees, i si t'ha agradat també pots deixar un ❤️ !!!
Fotos i text propietat intel·lectual de @cakeblanch .
Comentaris