Passa al contingut principal

Brownie de Llimona

Llimona, xocolata blanca i Coco.


Un brownie de Llimona ???!!!  Si,   és possible  i tu pots fer-lo !!  Deixa't sorprendre pel contrast de la  Llimona amb la  xocolata blanca i el coco !!
Una recepta senzilla però amb un resultat final extraordinari,  un petit dolç pels amants dels cítrics !!

Per preparar  el Brownie amb èxit llegeix tota la recepta abans de començar, et deixo uns tips que t'ajudaran :

TIPS :

* Tots els ingredients de la recepta han d'estar a temperatura ambient.
* Necessitaràs 1 plata apte per enfornar ( altura mínima de 2 dits i una llargada d'un pam x pam i 1/2. Pot utilitzar una plata de pirex o un tupper de vidre apte pel forn, ja sigui rectangular o quadrat  ( ull sense tapa !! )
*   El paper de forn ( opcional ). Si no disposes de paper de forn, empastifa la plata/tupper  amb mantega i després posa  un xic de farina. Retira la farina sobrant  fent la volta a la plata o tupper de vidre.
* Estris : 1 bol gran, 1 espàtula i unes varetes elèctriques o manuals.
* Prescalfa el forn a 180 graus  mentres vas pesant i preparant tots els  ingredients.

INGREDIENTS :

2 llimones
200g de sucre blanc
150g de mantega temperatura ambient
125g de farina  de tot us i un xic de sal
3 ous temperatura ambient
75 g de xocolata blanca
50 g de coco ratllat

Glacejat : reserva 2 cullerades de soperes de suc de llimona i de 6 a 8 cullerades de sucre glaç.




RECEPTA :
Renta les Llimones i eixuga-les.
Ratlla les llimones, reserva la ratlladura.
Exprem el suc i reserva.
Amb un ganivet esmicola a bocins petits la xocolata blanca,  i si t'agrada un toc més sutil pots optar per ratllar-la.Reserva.

En un bol gran i posarem la mantega a temperatura ambient, el sucre blanc granulat i la ratlladura de llimona. Batre  fins que quedi  una barreja amb textura cremosa. Afegir a poc a poc el suc de llimona ( excepte un parell de cullerades que necessitarem pel glassejat) fins que quedi ben lligat. 
Deixem de batre i utilitzarem la espàtula per integrar la resta d'ingredients.
Incorporem la farina amb tres tandes alternant amb el coco ratllat,  integrem amb espàtula amb moviments suaus i envolvents. 
Ara afegirem un a un els 3 ous lleugerament batuts amb una forquilla. En  aquest punt cal ser optimista ( la nostre barreja pot semblar tenir una consistència que no lliga ...), continua barrejant suament que això s'arregla !!.
Finalment incorpora la xocolata blanca.

Ja podem posar la barreja a la plata o tupper de vidre, allisar amb l'espatula i posar a coure al forn uns 25-30 minuts. No és una preparació que agafi color, per tan ull que no es cremi !! Prova amb un testador de cakes o escuradents abans de retirar del forn.

Cal deixar refredar completament el Brownie abans de desmotllar. Preparem el glacejat en  un bol petit o got,  i disposem 6 cullerades de sucre glaç i 2 cullerades de suc de llimona, ves afegint sucre o suc segons t'agradi més o menys dens. Treu el brownie del motlle, i amb cura posa-hi per sobre el glacejat amb l'ajuda d'una espàtula o cullera. Deixa que el glacejat es solidifiqui abans de tallar.  Pots guardar dins la nevera amb tupper fins a  5  dies. 



Aquest és un d'aquells postres que pots preparar per portar i compartir ( dins del tupper de vidre mateix ), pots fer quadradets petits o també pots preparar en bossetes per regalar... 
Pots deixar un comentari o buscar-me a Instagram @cakeblanch per més receptes e idees,  i si t'ha agradat també pots deixar un ❤️ !!!   



Fotos i text propietat intel·lectual de @cakeblanch . 





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem