Unes galetes amb gust de tardor...
Aquesta recepta es pot considerar un tresor, i em sap greu identificar-la com d'origen desconegut, però ja fa anys que la tinc, i per falta de mètode i experiència no vaig anotar de quin llibre l'havia extret. El que et puc assegurar d'aquesta recepta és l'encert i la combinació d'ingredients. A casa al llarg dels anys hem fet infinitat de galetes per celebrar i per compartir, hem decorat galetes de Halloween i de Nadal des de que els nens eren molt petits. I ara ja estem preparats per dir-te que aquesta és la millor recepta i això s'ha de compartir.
A continuació et deixo uns TIPS que t'ajudaran per l'èxit total .
TIPS :
* Necessitarem un ingredient diferent : la Melassa, suc canya de sucre, altrament dit mel de canya, mel negre... Jo utilitzo la "Ingenio nuestra señora del Carmen" ( de les poques que es fabriquen a Europa, per no dir la única, situada a un poble de Malaga). Si sou de Girona la podeu trobar al Veritas Girona o al Sanum Girona, segur que hi ha altres comerços però desconec.
* Estris: un cassó petit, un bol gran, una espàtula, paper de forn, un curró i talladors amb forma per galetes.
* Temps : cal preparar i deixar la massa a la nevera un mínim de 12 hores.
* Dificultat: molt fàcil per preparar amb família.
* Recorda que el primer pas sempre es pesar i preparar els ingredients.
A continuació et detallo els ingredients per elaborar la recepta de galetes que, a part de la Melassa, els podem considerar quotidians :
INGREDIENTS per les GALETES :
Amb aquestes quantitats podràs fer unes 75 galetes, tot dependrà de la mida / forma de les galetes .
100 g de mantega
75 g de melassa
100 g de sucre granulat, pot ser sucre morè
1 + 1/2 cullaredeta de canyella en pols
1 + 1/2 cullaredeta de gengibre ( ratllat fresc ) pots utilitzar gengibre en pols.
1/2 cullaredeta de cardamom en pols
75 g de nata líquida
300 g de farina tot ús + un xic de sal
1 + 1/2 cullaredeta de bicarbonat
RECEPTA de Galetes pas a pas :
Primer de tot pesarem la farina, afegirem la sal i el bicarbonat. Ho passarem per un colador un parell de vegades i reservarem en un bol gran.
Ara pesarem i preparem els següents ingredients : la mantega, la melassa, el sucre i les espècies. Posar-ho tot en un cassó petit a foc mitg fins que quedi fos i ben integrat. Retirem del foc i deixarem tapat durant 5 minuts.
Passats els 5 minuts de repòs afegirem la nata liquida, barregem.
Ara ja només queda abocar la barreja liquida a la farina.
Tot seguit i amb una espàtula barreja suaument integrant bé la farina per tal que no quedin grumolls ni taques blanques. Un parell de minuts i notaràs que la barreja agafa brillantor, ja estarà a punt per refrigerar unes 12 hores a la nevera, recorda de tapar-la bé.
Passades les 12 hores de repòs a la nevera ja ens podem preparar per la segona part de la recepta.
Escalfar el forn a 180 graus.
En un paper de forn extendre 1/4 de la massa de galetes fins obtenir un rentagle imperfecte, tornar a refredar uns 5 minuts mentre estirem un altre quart de la massa. Així successivament anem fent el mateix procés fins tenir tota la massa estirada en rectangles. Estirar la massa fa que aquesta s'escalfi, el pas de tornar la massa estirada a la nevera farà més senzill tallar les galetes i que aquestes mantinguin la forma al coure-les al forn. Si ho fem en 4 tandes en anirà millor per enfornar les galetes ( unes 15 o 20 cada enfornada )
Ja pots anar tallant les galetes i enfornar. Son 5-7 minuts de forn, ull cada forn és un món i fes molta atenció per tal que no es cremin.
Aquesta recepta de galetes admet diferents variacions, ja sigui susbtituint les espècies per altres del teu gust o substituint 60 grams de farina per 60g de cacao pur en pols ( tipus Valor).
No necessiten decoració, son boníssimes fines i sense res... però si tens temps queden fantàstiques amb algun toc de xocolata. Per les nostres especials de tardor les hem banyat amb un xic de xocolata de postres Nestle Praliné, "granillo" d'ametlla i gotes de xocolata ...
Qualsevol dia es bo per fer aquestes galetes aromatitzades de canyella i gengibre, però hi ha receptes que ens transporten directes a un moment concret, i aquesta recepta va directe a la tardor !! Guarda-la bé que de veritat es un tresor !!.
Pots deixar un comentari o buscar-me a Instagram @cakeblanch i si t'ha agradat també pots deixar un ❤️ així m'ajudes a continuar !!!
Comentaris