El Moniato el tubercle dolç.
El Moniato ens aporta moltes propietats nutricionals, és ric en vitamina A, E i en àcid fòlic, el podem trobar durant tota la tardor i principis d'hivern als nostres mercats. Aquesta hortalissa ens encanta a tota la família, nosaltres la utilizem com acompanyament (els cuinem com si fossin patates al forn) i de vegades com a postre degut a la seva dolçor. En aquesta recepta l'hem afegit a la Coca i el resultat és maravellos.
A continuació et deixo uns TIPS per tal que la recepta sigui un èxit :
* Caldrà coure prèviament els Moniatos al forn, però si tens pressa per enllestir la Coca només et caldrà : pelar els moniatos, tallar a trossets i a màxima potència 5 minuts al microones !!
* Un cop cuits els moniatos al forn o al microones cal aixafar amb una forquilla o passar pel turmix o passapures.
* A la recepta i afegirem la ratlladura de 1 taronja, però si no en tens opta per la ratlladura de dos mandarines.
*Si t'agraden les coques amb fruits secs, et recomano afegir un grapat de nous picades abans de posar la Coca al forn.
* No hem afegit cap tipus d'espècie, però perfectament combinarà amb canyella i gengibre.
* Llegeix la llista d'ingredients i la recepta completa abans de començar.
Et detallo la llista d"ingredients i el pas a pas, veuràs que són ingredients molt comuns, però recorda estar atent a les al.lergies dels teus convidats, i en la mesura que et sigui possible realitza la compra de proximitat i productes de temporada :
INGREDIENTS :
300 g de Moniato, cuit i sense pela.
4 ous
150 sucre granulat o sucre morè.
Ratlladura de 1 taronja o mandarines.
160 g oli oliva suau.
350 g de farina tot ús o de reposteria.
14 g de llevat tipus ( Royal )
Opcional canyella i gengibre.
Pas a pas RECEPTA :
Un cop tens els Moniatos cuits al forn o al microones, i sense pela, els aixafarem amb una forquilla, pots fer amb un turmix (batedora elèctrica ) per tal que resulti un puré ben fi. Reservem.
Encendre el forn a 180 C, prescalfa el forn mentre peses la resta d'ingredients i preparem la recepta.
Recorda que la Coca no espera al forn, és el forn qui espera la Coca.
Pesa la farina amb el llevat. Reservem.
En un bol gran i posem el sucre i els ous, cal batre uns 5 minuts (batedora varilles elèctriques) ha de blanquejar i doblar volum.
Després i com un fil aboca l'oli d'oliva sense deixar de batre. Quan estigui ben integrat afegirem el puré de moniato.
I ara en dos tandes afegirem la farina amb el llevat. Utilitza una espàtula. Veuràs que la barreja es densa, però això no t"ha de preocupar perquè el resultat serà una Coca esponjosa.
Utilitza una plata rectangular apte per forn o un recipient de Pyrex, pots protegir amb paper de forn o simplement escapa mantega pel fons i laterals. Ara aboca la barreja i amb l'ajuda d'una espàtula allisa la superfície per tal que quedi una cocció uniforme.
Pots espolvorejar un xic de sucre o nous picades abans d'introduir la plata al forn.
Coure 30-35 minuts al forn, insereix un testador de cakes punxant al centre ( pots fer-ho amb un escuradents o broxeta ), si surt completament net ja estarà a punt. Deixar refredar abans de servir. És conserva una setmana a la nevera i de 3 a 4 dies a temperatura ambient.
Te, cafè o un got de llet, però no sense aquesta Coca de Moniato.
Aquesta recepta admet variacions, simplement substitueix el Moniato per la mateix pes de Carbassa (cuita al forn o microones i sense pela), i si vols pots afegir xips de xocolata abans de coure al forn.
Per qualsevol dubte o suggeriment pots escriure'm a comentaris , i si t'agrada pots seguir-me a Instagram i deixar ❤️ a @cakeblanch, això ajudarà a la meva feina i anima continuar compartint receptes.
Aprofitem que es temps de moniatos, castanyes i carbasses !!!
Fotos i text propietat de @cakeblanch
Comentaris