Passa al contingut principal

Coca de Moniato

El Moniato el tubercle dolç.


El Moniato ens aporta moltes propietats nutricionals, és ric en vitamina A, E i en àcid fòlic,  el podem trobar durant tota la tardor i principis d'hivern als nostres mercats.  Aquesta hortalissa ens encanta a tota la família, nosaltres la utilizem com acompanyament (els cuinem com si fossin patates al forn) i de vegades com a postre degut a la seva dolçor. En aquesta recepta l'hem afegit a la Coca i el resultat és  maravellos.

A continuació et deixo uns TIPS per tal que la recepta sigui un èxit :

* Caldrà coure prèviament els Moniatos al forn, però si tens pressa per enllestir la Coca només et caldrà :  pelar els moniatos, tallar a trossets i a màxima potència 5 minuts al microones !!

* Un cop cuits els moniatos al forn o al microones cal aixafar amb una forquilla o passar pel turmix o passapures.

* A la recepta i afegirem la ratlladura de 1 taronja, però si no en tens opta per la ratlladura de dos mandarines.

*Si t'agraden les coques amb fruits secs,  et recomano afegir un grapat de nous picades abans de posar la Coca al forn.

* No hem afegit cap tipus d'espècie, però perfectament combinarà amb canyella i gengibre.

* Llegeix la llista d'ingredients i la recepta completa abans de començar.

Et detallo la llista d"ingredients i el pas a pas, veuràs que són ingredients molt comuns, però recorda estar atent a les al.lergies dels teus convidats, i en la mesura que et sigui possible realitza la compra de proximitat i productes de temporada :

INGREDIENTS :

300 g de Moniato, cuit i sense pela. 

4 ous

150 sucre granulat o sucre morè.

Ratlladura de 1 taronja o mandarines.

160 g oli oliva suau.

350 g de farina tot ús o de reposteria.

14 g de llevat tipus ( Royal )

Opcional canyella i gengibre.




Pas a pas RECEPTA : 

Un cop tens els Moniatos cuits al forn o al microones, i sense pela,  els aixafarem amb una forquilla, pots fer amb un turmix (batedora elèctrica ) per tal que resulti un puré ben fi. Reservem.

Encendre el forn a 180 C, prescalfa el forn mentre peses la resta d'ingredients i preparem la recepta.

Recorda que la Coca no espera al forn, és el forn qui espera la Coca.

Pesa la farina amb el llevat. Reservem.

En un bol gran i posem el sucre i els ous, cal batre uns 5 minuts (batedora varilles elèctriques) ha de blanquejar i doblar volum.

Després i com un fil aboca l'oli d'oliva sense deixar de batre. Quan estigui ben integrat afegirem el puré de moniato. 

I ara en dos tandes afegirem la farina amb el llevat. Utilitza una espàtula. Veuràs que la barreja es densa, però això no t"ha de preocupar perquè el resultat serà una Coca esponjosa.

Utilitza una plata rectangular apte per forn  o un recipient de Pyrex, pots protegir amb paper de forn o simplement escapa mantega pel fons i laterals.  Ara aboca la barreja i amb l'ajuda d'una espàtula allisa la superfície per tal que quedi una cocció uniforme.

Pots espolvorejar un xic de sucre o nous picades abans d'introduir la plata al forn.

Coure 30-35 minuts al forn, insereix un testador de cakes punxant al centre ( pots fer-ho amb un escuradents o broxeta ), si surt completament net ja estarà a punt. Deixar refredar abans de servir. És conserva una setmana a la nevera i de 3 a 4 dies a temperatura ambient.

Te, cafè o un got de llet, però no sense aquesta Coca de Moniato.


Aquesta recepta admet variacions, simplement substitueix el Moniato per la mateix pes de Carbassa (cuita al forn o microones i sense pela),  i si vols pots afegir xips de xocolata abans de coure al forn.

Per qualsevol dubte o suggeriment pots escriure'm a comentaris ,  i si t'agrada pots seguir-me a Instagram i deixar ❤️ a @cakeblanch,  això ajudarà a la meva feina i anima continuar compartint receptes.

Aprofitem que es temps de moniatos, castanyes i carbasses !!!

Fotos i text propietat de @cakeblanch







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem