Un Cake amb molt caràcter.
Al llarg dels anys m'he topat amb diferents receptes de Cake de poma, però ara que crec que estic preparada per dir-vos que aquest és el Cake de poma guanyador!! Les làmines de poma al interior del cake em tenen el cor robat. Aquella dita que de vegades menys és més, és aplicable a aquesta recepta. Pocs ingredients però amb un resultat autèntic, amb sabor i caràcter, que et transportarà per terres de Girona, passant pel Gironès, el Baix i l'Alt Empordà, resseguint tots aquells camps de pomeres. Capa a capa, així de rústic i olorós és aquest Cake.
A continuació et detallo els ingredients, el pas a pas i uns Tips que t'ajudaran per tal d'aconseguir l'èxit amb aquest Cake !!
INGREDIENTS:
2 o 3 pomes de Golden, segons tamany.
1 cullerada sopera de canyella
2 cullerades de sucre blanc
**
180 g de sucre blanc
2 ous temperatura ambient
120 ml d'oli d'oliva suau ( també pots utilitzar gira-sol)
40 ml de suc taronja
1 culleradeta de vainilla liquida
180 g de farina tot ús
1 cullaredeta de llevat en pols ( tipus Royal)
TIPS :
* Cal tenir els ingredients a temperatura ambient, i encendre previament el forn a 180 graus mentres vas pesant els ingredients.
* Les pomes poden ser de la varietat Golden i prova també amb les Gala, queda molt saborós. Busca producte amb denominació d'origen , ja sigui poma de Girona, poma de l'Empordà...
* Et recomano utilitzar unes varetes elèctriques per batre els ous amb el sucre, també pots fer-ho manualment, llavors et caldrà batre més temps .
* Jo he utilitzat un motlle angel food cake de 17 cm de diàmetre, però ho fet solament pel forat-xemeneia, pots utilitzar també un motlle allargat o un motlle rodó, el principal és que sigui alt ja que l'objectiu és aconseguir diferents capes de poma laminada.
RECEPTA :
Laminar la poma, rentar i pelar les pomes. Tallar a quarts i treure el cor. Laminar les pomes amb una mandolina o filetejar ben primes amb un ganivet.
Posarem les làmines de poma dins un recipient amb una cullerada sopera de canyella en pols i dues cullerades soperes de sucre blanc i amb compte ho barregem per tal que s'impregnin tota la poma. És important fer aquest pas primer i després preparar la resta del Cake, d'aquesta forma la poma quedarà macerada.
Fet aquest pas pesa la resta d'ingredients ;
- En un bol la farina, el llevat i un pessic de sal. Reserva.
- Expremem el suc de taronja i afegim la vainilla. Reserva.
- Deixa a punt els 120 ml. d'oli en un got o tassa. Reserva.
- En un bol pesa el sucre i afegeix els ous, batre amb varetes elèctriques entre 2 o 3 minuts. Ha de blanquejar i espessir.
- Afegir l'oli en fil sense parar de batre, fins que s'incorpori.
- Ara en tres tandes afegirem la farina ( que ja dur el llevat i la sal), alternant amb el suc de taronja. Començant amb la farina i barrejant suaument amb espàtula per acabar amb la farina.
Un cop ja tenim la barreja a punt ja podem anar preparant la posada en escena del nostre rústic Cake de poma.
Cal tenir el motlle a punt, untat amb mantega i enfarinat, o folrat amb paper de forn. Tot plegat et farà molt més fàcil desmotllar.
Com fer les capes de poma laminada. Posarem una capa fina i uniforme de la barreja del cake per després posar una capa de poma laminada, i així successivament i alternant fins a un mínim de tres capes de poma. Recorda deixar una capa de poma pel final, aquesta última pot ser més generosa de poma, i fins i tot admet per sobre un rajolí de licor ( com per exemple calvados), això va al gust.
Sobretot no oblidis que cal deixar com a mínim un parell de dits del motlle sense omplir, aquest Cake, i gràcies al treball de batre el sucre amb els ous pujarà un xic dins el forn.
Ja podrem enfornar el nostre Cake de poma, necessitarem uns 60 minuts de cocció a 180 graus, però com que cada forn i segons el motlle utilitzat és un món, fés un cop d'ull al Cake passats 45 minuts. Comprova amb un tester per Cakes o una pal de broxeta que estigui cuit, el tester ha de sortir completament net.
Cal deixar refredar abans de desmotllar, un mínim d'una hora per evitar que s'esmicoli, i més ara que tanta calor.
Conservació:
a temperatura ambient i embolicat amb paper film es conserva perfectament de 3 a 4 dies, a la nevera fins a 7 dies. Però crec que a casa no dura ni dos dies !!
Et recomano utilitzar un ganivet de serra per tallar el Cake i fer unes porcions perfectes !! Ara que fa calor aprofita i afegeix una bola de gelat de vainilla i veuràs quin plaer....
Qualsevol dubte o suggeriment pots escriure'm a comentaris, estaré encantada de llegir-te.
Si vols veure més del que faig pots buscar-me a Instagram @cakeblanch, ❤️ m'ajudes i m'animes a continuar compartint noves receptes.
El text i les fotos són propietat de @cakeblanch, moltes gràcies per respectar el meu treball.
Comentaris