Xocolata, Caramel i avellanes...
Segurament quan penses en un Brownie et venen al cap les nous, possiblement a casa dels altres si, però a casa nostre no... Tenim perdició per tots els fruits secs, però al Brownie per favor amb avellanes !! I si aquestes són caramel·litzades llavors el Brownie passa a un nivell superior !! No et perdis aquesta recepta apte pels més exigents en postres americans, i per aquells que volen sorprendre amb un Brownie diferent
Tot seguit et deixo uns Tips per fer més senzill l'èxit total .
TIPS :
* Compra avellanes torrades del país, a granel i sense closca, al mercat o comerç de proximitat.
* Per treure la pell que de vegades es resisteix posa les avellanes dins una bossa tancada i refrega amb les mans.
* Necessitarem una paella per caramel·litzar les avellanes.
* Necessitarem una plata apte per forn quadrada o rectangular, o d'aquelles tipus pyrex (taper de vidre ) per coure el Brownie.
* Compra xocolata mínim amb el 70% cacau.
* Els ingredients han d'estar a temperatura ambient, cal pesar-los i tenir preparats abans de començar amb la recepta.
INGREDIENTS , veuràs que tots ells son molt comuns i segur que ja els tens al rebost. En tot cas opta per comprar productes de qualitat i de proximitat.
Per caramel·litzar les avellanes, Ingredients :
150 g avellanes torrades sense closca ni pell.
100 g de sucre blanc.
2 cullerades soperes d'aigua.
Ingredients pel Brownie :
2 ous a temperatura ambient
150g de sucre morè
150g de xocolata negre ( mimin 70 % cacau)
100g de mantega a temperatura ambient
70g de farina
1 cullereta de llevat tipus Royal
1 xic de sal
RECEPTA:
1. Preparem un paper de forn sobre una plata.
Per caramel·litzar els 150 g d'avellanes torrades sense closca i retirades totes les pells, posarem una paella a foc mig amb 100g de sucre i 2 cullerades d'aigua. No remenar, deixar que el sucre vagi agafant un color daurat i ja podem posar-hi les avellanes, i ara si, anem remenant vigilant que no es cremi el sucre. Tot seguit escampar les avellanes caramel·litzades sobre el paper de forn preparat fins a refredar completament.
Quan hagi refredat el caramel podrem trossejar el nostre praliné d'avellanes. Ho podem fer amb un ganivet o ho podem fer amb un robot de cuina ( segons us agradi el trobar els trossos al Brownie ). Pots conservar en un taper fora de la nevera i deixar preparat uns dies abans de fer el Brownie.
En el meu cas, i al treballar fora de casa, preparo les avellanes entre setmana i llavors el dissabte ja vaig directe a preparar el Brownie. Així de mitja recepta en mitja recepta sembla tot mes senzill.
2. Escalfar el forn a 180 graus. Prepararem la plata on courem el Brownie amb paper de forn ( al final es més polit i fàcil de desemmotllar i netejar ). Reservem.
3. En un bol batem els ous amb el sucre morè, perfectament ho pots fer-ho amb unes varetes manuals.
4. En un bol al bany maria desfem la xocolata. Ull que no hi toqui l'aigua. Retirem del foc i afegim la mantega en dos tandes, fins que quedi totalment incorporada a la xocolata.
7. A continuació hi posem la farina ( que ja dur la culleradeta de llevat i el xic de sal). Barregem amb espàtula per incorporar la farina però sense batre.
8. Hi ara és el moment de posar el nostre ingredient estrella, les avellanes caramel·litzades. Et recomano barrejar 2/3 de les avellanes i l'altre 1/3 reserva per per decorar la superfície.
Ja podem escampar la barreja al motlle, recorda posar per sobre la resta d'avellanes caramel·litzades i ja podem enformar.
Temps de 20-25 minuts. recorda que cada forn és un mon.
Quan surt del forn cal esperar que refredi totalment per poder tallar a quadrets, pots guardar en un tuper a la nevera 1 setmana.
Qualsevol dubte o suggeriment pots escriure'm a comentaris, estaré encantada de llegir-te.
Si vols veure més del que faig pots buscar-me a Instagram @cakeblanch, ❤️ m'ajudes i m'animes a continuar compartint noves receptes.
El text i les fotos són propietat de @cakeblanch, moltes gràcies per respectar el meu treball.
Comentaris