Passa al contingut principal

Brownie d' avellanes caramel·litzades

Xocolata, Caramel i avellanes...



Segurament quan penses en un Brownie et venen al cap les nous, possiblement a casa dels altres si, però a casa nostre no... Tenim perdició per tots els fruits secs, però al Brownie per favor amb avellanes !! I si aquestes són caramel·litzades llavors el Brownie passa a un nivell superior !! No et perdis aquesta recepta apte pels més exigents en postres americans, i per aquells que volen sorprendre amb un Brownie diferent 

Tot seguit et deixo uns Tips per fer més senzill l'èxit total .

TIPS :

* Compra avellanes torrades del país, a granel  i sense closca, al mercat o comerç de proximitat. 

* Per treure la pell que de vegades es resisteix posa les avellanes dins una bossa tancada i refrega amb les mans. 

* Necessitarem una paella per caramel·litzar les avellanes. 

* Necessitarem una plata apte per forn quadrada o rectangular, o  d'aquelles tipus pyrex (taper de vidre ) per coure el Brownie.

* Compra xocolata mínim amb el 70% cacau.

* Els ingredients han d'estar a temperatura ambient, cal pesar-los i tenir preparats abans de començar amb la recepta.

INGREDIENTS , veuràs que tots ells son molt comuns i segur que ja els tens al rebost. En tot cas opta per comprar productes de qualitat i de proximitat.

Per caramel·litzar les avellanes, Ingredients :

150 g avellanes torrades sense closca ni pell.

100 g de sucre blanc.

2 cullerades soperes d'aigua.

Ingredients pel Brownie :

2 ous a temperatura ambient

150g de sucre morè

150g de xocolata negre ( mimin 70 % cacau)

100g de mantega a temperatura ambient

70g de farina

1 cullereta de llevat tipus Royal

1 xic de sal

RECEPTA:

1. Preparem un paper de forn sobre una plata. 

Per caramel·litzar els 150 g d'avellanes torrades sense closca i retirades totes les pells, posarem una paella a foc mig amb 100g de sucre i 2 cullerades d'aigua.  No remenar, deixar que el sucre vagi agafant un color daurat i ja podem posar-hi les avellanes,  i ara si, anem remenant vigilant que no es cremi el sucre. Tot seguit escampar les avellanes caramel·litzades sobre el paper de forn preparat fins a refredar completament.


Quan hagi refredat el caramel podrem trossejar el nostre  praliné d'avellanes. Ho podem fer amb un ganivet o  ho podem fer amb un robot de cuina ( segons us agradi el trobar els trossos al Brownie ). Pots conservar en un taper fora de la nevera i deixar preparat uns dies abans de fer el Brownie.

En el meu cas, i al treballar fora de casa, preparo les avellanes entre setmana i llavors el dissabte ja vaig directe a preparar el Brownie. Així de mitja recepta en mitja recepta sembla tot mes senzill.

2. Escalfar el forn a 180 graus. Prepararem la plata on courem el  Brownie amb paper de forn ( al final es més polit i fàcil de desemmotllar i netejar ). Reservem.

3. En un bol batem els ous  amb el sucre morè, perfectament  ho pots fer-ho amb unes varetes manuals. 


4. En un bol al bany maria desfem la xocolata. Ull que no hi toqui l'aigua.  Retirem del foc i afegim la mantega en dos tandes, fins que quedi totalment incorporada  a la xocolata. 


6. Afegirem la barreja de la xocolata a la barreja del ous amb l'ajuda d'una espàtula. 


7. A  continuació hi posem la farina ( que ja dur la culleradeta de llevat i el xic de sal). Barregem amb espàtula  per incorporar la farina  però sense batre.


8. Hi ara és el moment de posar el nostre ingredient estrella, les avellanes caramel·litzades. Et recomano  barrejar 2/3 de les avellanes  i l'altre 1/3 reserva per per decorar la superfície.



Ja podem escampar la barreja al motlle,  recorda posar per sobre la resta d'avellanes caramel·litzades i ja podem enformar.

Temps de 20-25 minuts. recorda que cada forn és un mon.

Quan surt del forn cal esperar que refredi totalment per poder tallar a quadrets, pots guardar en un tuper a la nevera 1 setmana.

Qualsevol dubte o suggeriment pots escriure'm a comentaris, estaré encantada de llegir-te.

Si vols veure més del que faig pots buscar-me a Instagram @cakeblanch,  ❤️ m'ajudes i m'animes a continuar compartint noves receptes.


El text i les fotos són propietat de @cakeblanch, moltes gràcies per respectar el meu treball.


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem