Passa al contingut principal

Cake doblement especiat

Canyella, gengibre i cacao...

Cake doblement especiat.

Si has triat aquesta entrada del Blog et felicito !! Ets dels que tenen un bon olfacte, una recepta de Cake com aquesta és difícil de trobar!!  Possiblement la recepta perfecta a l'estil d'un Cake de quatre quarts, però sense rovell d'ou.
Per coure el Cake he utilitzat una flamera en desús de la meva mare, però m'enamora  la forma, ( encara recordo els flams dels diumenges... )!!
Per elaborar aquest Cake doblement especiat  només cal mantenir l'ordre alhora d'incorporar els ingredients. 
Som-hi !!

INGREDIENTS:

- 3 clares d'ou, aprox 90-95g
- 45g de llet tèbia
- 1 cullerada sopera de Ron o Brandy.

- 150g de farina  de tot ús
- 150g de sucre blanc
- 6g de llevat químic , tipus ROYAL.
- 1 cullaredeta de Canyella en pols (  i un xic més pel motlle)
- 1/2 cullaredeta de gengibre en pols
- 1 cullaredeta  de cacao en pols , tipus VALOR.
- un pessic de sal
- 170g de mantega ( i un xic més pel motlle).

ESTRIS  necessaris :  
1 motlle de Cake apte per forn .
1 bol gran, 1 recipient petit, 1 espàtula  i unes varetes elèctriques/manuals.

TIPS  per aconseguir l 'exit total:
  • La mantega  ha d'estar a temperatura ambient
  • Pots ometre el licor o substituir-lo per extracte de vainilla.
  • Preescalfa el forn abans de pesar els ingredients. Si tens un forn amb ventilador la temparatura més adequada seran uns 150C, si el forn és sense ventilador  ( calor a baix-dalt ) uns 170-175C. 
  • Pesa  tots els ingredients abans de començar la recepta.
  • És important que organitzis els ingredients pel mateix ordre que consta a la llista.

RECEPTA :

  1. Prepara el motlle : empastifa'l de mantega, enfarina ( i retira la farina sobrant girant el motlle cap per avall ).  Posa -hi  una cullerada de canyella en pols al motlle i repeteix el mateix procés que amb la farina.
  2. En un petit recipient barreja la llet, les clares d'ou i el Ron o Brandy ( o extracte de vainilla). Reserva.
  3. En un bol gran pesa la Farina, el sucre, el llevat,  el mix d'espècies canyella-gengibre, el cacao i  la sal. Barrejem amb les varetes 30 segons.
  4. Ara afegim la mantega tallada a daus en el bol dels ingredients secs, batem 1 minut fins que tot s'hagi humitejat.
  5.  Incorpora la meitat dels liquids reservats ( llet, clares d'ou i Ron) al bol.  Batem  1 minut i afegim la resta dels liquids a la barreja. Batem 2 minuts.
  6. Ja podem  possar la massa dins el motlle, allisem amb una espatula o cullera la superfície. Cal que quedi omplert un maxim de 3/4 parts del motlle, espai suficient per creixer i no vessar. 
Et deixo una foto perquè vegis la textura i fins on he omplert el motlle.


Recorda  que segons l'altura del motlle necessitarás més o menys temps, amb la flamera varen ser 55 minuts a 150C ( cocció amb ventilador). Et recomano que als 35-40 minuts estiguis atent. Un
Passat el temps de cocció comprova amb un punxó  que l'interior estigui cuit.
Retira del forn i espera 10 minuts per desmotllar ( ni un minut més). Sacseja el motlle de costat a costat de forma enèrgica i fes un parell de cops secs de dalt a baix, notaràs que es desenganxa de les parets i del cul del motlle. Posa un plat al damunt  i capgira ràpid. 
Deixa refredar a temperatura ambient.
Embolicat amb film es conserva bé a la nevera 7 dies i a temperatura ambient de 3-4 dies.

El tall és perfecte, amb  un efecte vellutat impressionant, un Cake que no s'esmicola, un Cake ideal per transportar i compartir. 
Pots banyar amb una salsa de xocolata amb llet i caramel per damunt ...🤭 (irresistible i addictiu)
Busca'm a Instagram per més receptes @cakeblanch ❤️.
📢 Ep , has fet la recepta ??!! deixa'm un comentari, m 'encantarà llegir-lo !!

Text i fotografies propietat de @cakeblanch,  m'agrada compartir però respecta el meu treball 👈





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan