Si has triat aquesta entrada del Blog et felicito !! Ets dels que tenen un bon olfacte, una recepta de Cake com aquesta és difícil de trobar!! Possiblement la recepta perfecta a l'estil d'un Cake de quatre quarts, però sense rovell d'ou.
Per coure el Cake he utilitzat una flamera en desús de la meva mare, però m'enamora la forma, ( encara recordo els flams dels diumenges... )!!
Per elaborar aquest Cake doblement especiat només cal mantenir l'ordre alhora d'incorporar els ingredients.
Som-hi !!
INGREDIENTS:
- 3 clares d'ou, aprox 90-95g
- 45g de llet tèbia
- 1 cullerada sopera de Ron o Brandy.
- 150g de farina de tot ús
- 45g de llet tèbia
- 1 cullerada sopera de Ron o Brandy.
- 150g de farina de tot ús
- 150g de sucre blanc
- 6g de llevat químic , tipus ROYAL.- 1 cullaredeta de Canyella en pols ( i un xic més pel motlle)
- 1/2 cullaredeta de gengibre en pols
- 1 cullaredeta de cacao en pols , tipus VALOR.
- un pessic de sal
- 170g de mantega ( i un xic més pel motlle).
ESTRIS necessaris :
1 motlle de Cake apte per forn .
1 bol gran, 1 recipient petit, 1 espàtula i unes varetes elèctriques/manuals.
TIPS per aconseguir l 'exit total:
- La mantega ha d'estar a temperatura ambient
- Pots ometre el licor o substituir-lo per extracte de vainilla.
- Preescalfa el forn abans de pesar els ingredients. Si tens un forn amb ventilador la temparatura més adequada seran uns 150C, si el forn és sense ventilador ( calor a baix-dalt ) uns 170-175C.
- Pesa tots els ingredients abans de començar la recepta.
- És important que organitzis els ingredients pel mateix ordre que consta a la llista.
RECEPTA :
- Prepara el motlle : empastifa'l de mantega, enfarina ( i retira la farina sobrant girant el motlle cap per avall ). Posa -hi una cullerada de canyella en pols al motlle i repeteix el mateix procés que amb la farina.
- En un petit recipient barreja la llet, les clares d'ou i el Ron o Brandy ( o extracte de vainilla). Reserva.
- En un bol gran pesa la Farina, el sucre, el llevat, el mix d'espècies canyella-gengibre, el cacao i la sal. Barrejem amb les varetes 30 segons.
- Ara afegim la mantega tallada a daus en el bol dels ingredients secs, batem 1 minut fins que tot s'hagi humitejat.
- Incorpora la meitat dels liquids reservats ( llet, clares d'ou i Ron) al bol. Batem 1 minut i afegim la resta dels liquids a la barreja. Batem 2 minuts.
- Ja podem possar la massa dins el motlle, allisem amb una espatula o cullera la superfície. Cal que quedi omplert un maxim de 3/4 parts del motlle, espai suficient per creixer i no vessar.
Et deixo una foto perquè vegis la textura i fins on he omplert el motlle.
Recorda que segons l'altura del motlle necessitarás més o menys temps, amb la flamera varen ser 55 minuts a 150C ( cocció amb ventilador). Et recomano que als 35-40 minuts estiguis atent. Un
Passat el temps de cocció comprova amb un punxó que l'interior estigui cuit.
Retira del forn i espera 10 minuts per desmotllar ( ni un minut més). Sacseja el motlle de costat a costat de forma enèrgica i fes un parell de cops secs de dalt a baix, notaràs que es desenganxa de les parets i del cul del motlle. Posa un plat al damunt i capgira ràpid.
Deixa refredar a temperatura ambient.
Embolicat amb film es conserva bé a la nevera 7 dies i a temperatura ambient de 3-4 dies.
El tall és perfecte, amb un efecte vellutat impressionant, un Cake que no s'esmicola, un Cake ideal per transportar i compartir.
Pots banyar amb una salsa de xocolata amb llet i caramel per damunt ...🤭 (irresistible i addictiu)
Busca'm a Instagram per més receptes @cakeblanch ❤️.
📢 Ep , has fet la recepta ??!! deixa'm un comentari, m 'encantarà llegir-lo !!
Text i fotografies propietat de @cakeblanch, m'agrada compartir però respecta el meu treball 👈
Comentaris