Pastís d'àngel.
Un cake sense mantega ni oli.
Has tastat alguna vegada un núvol, un de tan lleuger que et deixa un record inolvidable.... ?
Per fer aquest tipus de cake existeix un motlle especific d'Angel Food, carecterístic per la seva xemeneia al centre i les seves tres potes a la part exterior. Element necessari per refredar el cake cap per avall i així evitar que s'enfonsi del centre.
Si no disposes d'un motlle d'Angel food cake pots utilitzar un motlle amb xemeneia i recolzar-lo cap per avall en una ampolla. El fet es que el cake es refredi cap per avall sense tocar la superficie.
Per aquesta recepta jo utilitzo un motlle de 17cm diametre, pero també trobaràs motlles d'Angel food de 23 cm. ( Incrementa en proporció a12 clares d'ou la resta d'ingredients).
INGREDIENTS :
90g de farina de reposteria ( sense llevat)
225g de sucre blanc granulat ( separat 150g per les clares i 75g per la farina )
9 clares d'ou
1 cullerada sopera de suc de llimona
1 cullaredeta d'extracte de vainilla
1 xic de sal
ESTRIS :
1 Motlle per cake Angel food 17cm
Bol - recipient gran.
Batedora elèctrica de varetes (o altre robot de cuina útil per montar clares d'ou)
Espàtula de silicona.
TIPS :
No empastifis de mantega el motlle del cake ni tampoc l'enfarinis, cal que el nostre Cake s'enganxi per les parets del motlle.
Prescalfa el forn a 170 graus, calor a baix i a dalt.
Enfornarem sobre la reixeta del forn, altura mitja, el Cake necessita que circuli l'escalfor per la xemeneia del motlle.
RECEPTA :
- En un mateix recipient reserva la farina i 75g de sucre.
- En un bol gran batre les clares durant un minut, veuras que espumegen, moment d'afegir la cullerada de suc de llimona, la vainilla i el pessic de sal. Continua batent un parell de minuts més, just es formaran pics suaus a les clares.
- Llavors afegeix, de cullerada en cullerada, i sense deixar de batre els 150g de sucre reservats fins que es formin pics ferms.
- Finalment afegirem en tres tandes la reserva de farina i sucre sobre les clares, barreja la primera tanda lleugerament amb una espatula per tal que no es desinflin les clares. Continua amb la segona i tercera tanda de farina i sucre.
- Posa la barreja al motlle molt curosament i enforna el cake sobre la reixeta situada a la meitat del forn.
- Temps de cocció de 45 a 50 minuts.
- Comprova amb un testador que estigui cuit. Retira del forn, cal deixar refredar completament cap per avall, sobre les potes del motlle o sobre una ampolla.
- Per desmotllar simplement llisca un ganivet curosament pels laterals del motlle.
Embolicat amb film es conserva bé a la nevera 5 dies i a temperatura ambient un parell de dies.
Busca'm a Instagram per més receptes @cakeblanch ❤️.
📢 Ep , has fet la recepta ??!! deixa'm un comentari, m 'encantarà llegir-lo !!
Text i fotografies propietat de @cakeblanch, m'agrada compartir però respecta el meu treball 👈
Comentaris