Passa al contingut principal

Angel food cake

Pastís d'àngel.

Un cake sense mantega ni oli.

Has tastat alguna vegada un núvol, un de tan lleuger que et deixa un record inolvidable.... ?
Per fer aquest tipus de cake existeix  un motlle especific d'Angel Food, carecterístic per la seva xemeneia al centre  i  les seves tres potes a la part exterior. Element necessari per refredar  el cake cap per avall i així evitar que s'enfonsi del centre.
Si no disposes d'un motlle d'Angel food cake pots utilitzar un  motlle amb xemeneia i  recolzar-lo cap per avall  en una ampolla. El fet es que el cake es refredi cap per avall sense tocar la superficie.
Per aquesta recepta jo utilitzo un motlle de 17cm diametre, pero  també trobaràs motlles d'Angel food de 23 cm. (  Incrementa en proporció  a12 clares d'ou la resta d'ingredients).

INGREDIENTS :

90g de farina de reposteria ( sense llevat)
225g de sucre blanc granulat ( separat 150g per les clares  i 75g per la farina )
9 clares d'ou 
1 cullerada  sopera de suc de llimona
1 cullaredeta  d'extracte de vainilla
1 xic de sal

ESTRIS :

1 Motlle per cake Angel food 17cm
Bol - recipient gran.
Batedora elèctrica de varetes (o altre robot de cuina  útil per montar clares d'ou)
Espàtula de silicona.

TIPS :
No empastifis  de mantega el motlle del cake ni tampoc l'enfarinis, cal que el nostre Cake s'enganxi per les parets del motlle.
Prescalfa el forn a 170 graus, calor a baix i a dalt.
Enfornarem sobre la reixeta del forn, altura mitja,  el Cake necessita que circuli l'escalfor per la xemeneia del motlle.


RECEPTA :

  1. En un mateix recipient reserva la farina i 75g de sucre.
  2.  En un bol gran batre les clares  durant un minut, veuras que espumegen, moment d'afegir la cullerada de suc de llimona, la vainilla i el pessic de sal.  Continua batent un parell de minuts més,  just es formaran pics suaus a les clares. 
  3. Llavors afegeix, de cullerada en cullerada, i sense deixar  de batre els 150g de sucre reservats fins que es formin pics ferms.  
  4. Finalment afegirem en tres tandes la reserva de  farina i sucre sobre les clares, barreja la primera  tanda lleugerament amb una espatula per tal que no es desinflin les clares. Continua  amb la segona i tercera tanda de farina i sucre.
  5. Posa la barreja al motlle molt curosament i enforna el cake sobre la reixeta situada a la meitat del forn.
  6. Temps de cocció  de 45 a 50 minuts.
  7.  Comprova amb un testador que estigui cuit. Retira del forn, cal deixar refredar completament cap per avall, sobre les potes del motlle o sobre una ampolla.
  8. Per desmotllar simplement llisca un ganivet curosament  pels laterals del motlle.
Embolicat amb film es conserva bé a la nevera 5 dies i a temperatura ambient un parell de dies.

Busca'm a Instagram per més receptes @cakeblanch ❤️.
📢 Ep , has fet la recepta ??!! deixa'm un comentari, m 'encantarà llegir-lo !!


Text i fotografies propietat de @cakeblanch,  m'agrada compartir però respecta el meu treball 👈

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem