Setembre, verema i un got de vi.
Finals d'Agost temps de verema, toca recollir, moment de tractors amunt i avall amb el raïm camí a la cooperativa...
Però al vespre, lluny de la calor i les mosques et recomano un trosset d'aquest Cake de vi negre i cacao, amb un suau perfum de canyella. Un trosset d'aquest Cake et transportarà de ple a una terra de vinyes i poblets, la meva estimada casa, l'Alt Empordà.
La combinació del vi negre i el cacao no pot ser més perfecte, ingredients senzills pero alhora tan intensos i complexos que fan d'aquest Cake un plaer de Setembre.
A continuació la llista d'ingredients per un motlle molt petit, pero si tens un motlle de 15cm de diàmetre només caldrà que multipliquis per 3 totes les quantitats. Recorda que és important llegir tota la recepta abans de començar i que tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient. ;
INGREDIENTS :
1 Ou
50g de sucre blanc
50g de mantega temperatura ambient
30g de Vi negre de D.O. Empordà
50g de farina tot ús
2 cullerades soperes de Cacao pur, tipus Valor.
1 cullaredeta de canyella.
2g de llevat, tipus Royal
Tip per greixar el motlle :
Necessitarem un xic de mantega per greixar el motlle.
En un bol petit aboca 1cullerada de farina, 1/2 cullerada de cacao i un polssim de canyella.
Passa la mantega per tot el motlle, després espolsa-hi la barreja de farina, cacao i canyella. Vés movent el motlle per tal que quedi tot cobert, fons i laterals. Reserva.
RECEPTA :
Escalfar el forn a 170ºC, calor a d'alt i a baix.
- Primer de tot prepara i pesa tots els ingredients de la recepta.
- Prepara el motlle, greixa el motlle segons explicat més amunt. Reserva
- En un bol barreja la farina, el cacao, la canyella i el llevat. Reserva.
- En un altre bol cal batre el sucre amb l'ou, uns 3 minuts.
- Incorpora la mantega i el vi negre, bat uns altres 3 minuts.
- Afegeix la farina amb el cacao i el llevat, utilitza una espàtula, només cal que quedi ben incorporat.
- Aboca la barreja al motlle, fes un parell de cops secs sobre l'encimera per tal que quedi uniforme i ja pots enfornar.
Motlle petit uns 15-20 minuts de forn, si utilitzes un motlle de 15cm ( és a dir tripliques les quantitats de la recepta ) recorda que amb 30-35 minuts de forn ja estarà a punt. Cada forn és un món, per això és important controlar el Cake durant el temps que duri la cocció.
Passat el temps comprova, introdueix un escuradents al cake, ha de sortir totalment net.
Si pots esperar, aquest Cake reposat 1 dia intensifica el sabor.
Embolicat amb film es conserva bé a la nevera 4 dies i a temperatura ambient un parell de dies. Recorda que la mantega s'endureix amb el fred, treure 10 minuts abans de menjar.
Busca'm a Instagram per més receptes @cakeblanch ❤️.
📢 Ep , has fet la recepta ??!! deixa'm un comentari, m 'encantarà llegir-lo !!
Text i fotografies propietat de @cakeblanch, m'agrada compartir però respecta el meu treball 👈
Comentaris