Passa al contingut principal

CAKE de Vi negre

 Setembre, verema i un got de vi.

Finals d'Agost  temps de verema, toca recollir,  moment de tractors amunt i avall  amb el raïm camí a la cooperativa... 
Però al vespre, lluny de la calor i les mosques et recomano un trosset d'aquest Cake de vi negre i cacao,  amb un suau perfum de canyella. Un trosset d'aquest Cake et transportarà de ple a una terra de vinyes i poblets,  la meva estimada casa,  l'Alt Empordà.
La  combinació del vi negre i el cacao no pot ser més perfecte, ingredients senzills pero alhora tan intensos i complexos que fan d'aquest Cake un plaer de Setembre.

A continuació  la llista d'ingredients per un motlle molt petit, pero si tens un motlle de 15cm de diàmetre només caldrà  que multipliquis per 3 totes les quantitats. Recorda que és important llegir tota la recepta abans de començar i que tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient. ;

INGREDIENTS :

1 Ou
50g de sucre blanc
50g de mantega temperatura ambient
30g de Vi negre de D.O. Empordà
50g de farina tot ús
2 cullerades soperes de Cacao pur, tipus Valor.
1 cullaredeta de canyella.
2g de llevat, tipus Royal

Tip per greixar  el motlle :
Necessitarem un xic de mantega per greixar el motlle.
En un bol petit aboca 1cullerada de farina, 1/2 cullerada de cacao i un polssim de canyella.
Passa la mantega per tot el motlle, després espolsa-hi la barreja de farina, cacao i canyella. Vés movent el motlle per tal que quedi tot cobert, fons i laterals. Reserva.


RECEPTA :

Escalfar el forn a 170ºC, calor a d'alt i a baix.
  1. Primer de tot prepara i pesa tots els ingredients de la recepta.
  2. Prepara el motlle, greixa el motlle segons explicat més amunt. Reserva
  3. En un bol barreja  la farina, el cacao, la canyella i el llevat. Reserva.
  4. En un altre bol cal batre el sucre amb l'ou, uns 3 minuts.
  5. Incorpora la mantega i el vi negre, bat uns altres 3 minuts.
  6. Afegeix la farina amb el cacao i el llevat, utilitza una espàtula, només cal que quedi ben incorporat. 
  7. Aboca la barreja al motlle, fes un parell de cops secs sobre l'encimera per tal que quedi uniforme i ja pots enfornar.
Motlle petit uns 15-20 minuts de forn, si utilitzes un motlle de 15cm ( és  a dir tripliques les quantitats  de la recepta ) recorda  que amb 30-35 minuts  de forn ja estarà a punt. Cada forn és un món, per això és important controlar el Cake durant el temps  que duri la cocció.
Passat el temps comprova,  introdueix un escuradents al cake, ha de sortir totalment net.

Si pots esperar,  aquest Cake reposat 1 dia intensifica el sabor.

Embolicat amb film es conserva bé a la nevera 4 dies i a temperatura ambient un parell de dies. Recorda que la mantega s'endureix amb el fred, treure 10 minuts abans de menjar.

Busca'm a Instagram per més receptes @cakeblanch ❤️.
📢 Ep , has fet la recepta ??!! deixa'm un comentari, m 'encantarà llegir-lo !!


Text i fotografies propietat de @cakeblanch,  m'agrada compartir però respecta el meu treball 👈

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan...

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous g...

Cake au Citron de Pierre-Hermé

Un Cake pels amants de la Llimona. Recepta de Pierre-Hermé. A casa dels meus pares hi ha un llimoner de més de 40 anys, pot semblar quelcom normal, però a mi em sorprèn perquè sempre té llimones, un no parar de llimones !!.  L'altre  dia la meva mare ens va dur un sac ple,  quina mare la meva mare... Quan miro les llimones i penso en un Cake només em puc imaginar el Cake au Citron de Pierre-Hermé. Un intens però intens cake amb almívar de Llimona, cruixent per fora i altament explosiu al seu interior. Pots trobar la recepta del pastisser Pierre-Hermé al seu compte d'instagram, hi té un video pas a pas. Amb les llimones de proximitat i ecològiques de la meva família farem el Cake au Citron de l'Empordà, un cake " fait a la maison" !! TIPS: * les quantitats de la recepta original les he adaptat a la mida del meu motlle de cake, l'allargat de 20-23 cm per 10 cm. * untarem generosament amb mantega el motlle. *Necessitarem varilles de mà elèctriques. * utilitza ous...