Passa al contingut principal

Cake de Llet calenta

 Una recepta infalible.

Llet, mantega, ous...  una recepta senzilla però de tan perfecte que és infalible !! Un Cake que escau molt bé als esmorzars, als berenars,  i perquè no a les passejades de tardor.  A casa ja és costum, sortim a caminar i ens emportem un bocí de Cake a la motxilla. 

Aquell que em coneix  sap que de vegades  també porto el Cake sencer a la motxilla !!

A continuació et deixo la llista d'ingredients,  la recepta explicada pas a pas i  algun tip que et pot ajudar;

TIPS :

Abans de començar llegeix  tota la recepta, prepara i pesa tots els ingredients.

Necessitarem unes varetes elèctriques per batre, un cassó petit, un bol gran i una espàtula.

Les quantitats que consten a la recepta són per un motlle de 15 cm  de diàmetre i uns 10 cm d'altura. 

La barreja resultant abans d'enfornar és força líquida. Millor si tutilitzes un motlle sense clip, un d'aquells que no es desmonten. Jo utilitzo una flanera de la meva mare, ben engreixada amb mantega i enfarinada.

Prescalfa el forn a 180 ºC graus, funció de calor a dalt i a baix. 

INGREDIENTS :

3 ous ( temperatura ambient)

180 g de sucre

180 g de llet

160 de mantega

1 cullaredeta d'extracte de vainilla

200 g de farina normal, tipus tot ús

7g de llevat ( tipus Royal)

1 pessic de sal

Un cop preparat el motlle, encès el forn i amb els ingredients a punt ja podem començar;

RECEPTA :

1. Pesa la farina, el llevat i afegeix un xic de sal. Reserva.

2. En un cassó escalfarem la Llet, la mantega i la cullerada d'extracte de vainilla. Només el temps suficient fins que arrenqui el bull. 

3. Mentrestant en un bol gran cal batre el sucre amb els ous,  cal que blanquegin i doblin el volum, aproximadament uns 4 minuts.

4. Ara abocarem la barreja de la llet calenta, com un fil d'oli i sense deixar de batre, sobre la barreja d'ou i sucre. És molt important no deixar de batre,  hem d'evitar que amb l'escalfor  es produexi la cocció de l'ou. 

5. Ja integrada la barreja de la llet calenta amb la barreja d'ou, incorpora la farina ( amb el llevat i la sal). Per aquest pas et recomano que utilitzis una espàtula de silicona o de fusta, sense presses i fent moviments envolvents. 

6. Posa un drap sota el motlle, aboca la barreja dins el motlle i fés un parell de cops secs sobre el marbre ( protegit amb el drap)  per tal que en surti l'aire en forma de bombolles. Ja pots enfornar el Cake, temps de cocció de 30-35 minuts. Cada forn és un món i per això cal estar pendent del Cake.

7.Passats els primers 20 minuts de cocció del Cake, prepara un tros de paper de plata, obre el forn i cobreix el motlle ( no cal pressionar, només cal deixar suaument a sobre). Baixa la temperatura del forn a 170ºC.

Al final del temps de cocció,  amb un escuradents o un punxó,  comprova que estigui cuit ( al treure el punxó ha de quedar net). En tot cas afegeix 5 minuts més.

Ja cuit deixa refredar el Cake uns 15 minuts fora del forn. Passat el temps sacseja el motlle, amunt i avall, de costat a  costat, notaràs com es mou dins el motlle. Agafa un plat i gira amb un moviment ràpid.

Tebi o fred boníssim. Es conserva perfecte 3 dies a temperatura ambient i 5 dies a la nevera. 

Busca'm a Instagram per més receptes @cakeblanch ❤️.
📢 Ep , has fet la recepta ??!! deixa'm un comentari, m 'encantarà llegir-lo !!

Text i fotografies del blog propietat de @cakeblanch,  m'agrada compartir però respecta el meu treball 👈



  
























Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake de Poma de Girona

Cake de Poma. Cake de Poma de Girona i canyella,  un cake molt aromàtic.  Novembre, em llevo i plou,  és un dia gris i no sembla que vulgui canviar. El primer que faig es preparar-me una tassa de cafè  i tranquilament el meu cap es posa en marxa.  Em sembla un bon moment per posar el Blog al dia i compartir una recepta de tardor KM 0 que  ens farà gaudir de les maravelloses pomes  de Girona. A continuació us detallo la llista d'ingredients,  tots ells fàcils  i coneguts, i com sempre comprats als comerços del barri. INGREDIENTS : - 3 Ous - 125 g de sucre  - ratlladura d'una llimona - ratlladura d'una taronja - 1 i 1/2 cullaredeta  de canyella - 1/2 cullaredeta de  gengibre - 1 cullaredeta de pasta de vainilla - 125 ml oli suau d'oliva - 125 g de iogurt natural  sense sucre - 250 de farina - 50 g de farina d'ametlla - 50 g de Maizena - 1 sobre de llevat químic Tipus Royal - 1 xic de sal - 1 poma  de Girona tallada a daus petits - 2 pomes de Girona laminades Comencem