Una recepta infalible.
Llet, mantega, ous... una recepta senzilla però de tan perfecte que és infalible !! Un Cake que escau molt bé als esmorzars, als berenars, i perquè no a les passejades de tardor. A casa ja és costum, sortim a caminar i ens emportem un bocí de Cake a la motxilla.
Aquell que em coneix sap que de vegades també porto el Cake sencer a la motxilla !!
A continuació et deixo la llista d'ingredients, la recepta explicada pas a pas i algun tip que et pot ajudar;
TIPS :
Abans de començar llegeix tota la recepta, prepara i pesa tots els ingredients.
Necessitarem unes varetes elèctriques per batre, un cassó petit, un bol gran i una espàtula.
Les quantitats que consten a la recepta són per un motlle de 15 cm de diàmetre i uns 10 cm d'altura.
La barreja resultant abans d'enfornar és força líquida. Millor si tutilitzes un motlle sense clip, un d'aquells que no es desmonten. Jo utilitzo una flanera de la meva mare, ben engreixada amb mantega i enfarinada.
Prescalfa el forn a 180 ºC graus, funció de calor a dalt i a baix.
INGREDIENTS :
3 ous ( temperatura ambient)
180 g de sucre
180 g de llet
160 de mantega
1 cullaredeta d'extracte de vainilla
200 g de farina normal, tipus tot ús
7g de llevat ( tipus Royal)
1 pessic de sal
Un cop preparat el motlle, encès el forn i amb els ingredients a punt ja podem començar;
RECEPTA :
1. Pesa la farina, el llevat i afegeix un xic de sal. Reserva.
2. En un cassó escalfarem la Llet, la mantega i la cullerada d'extracte de vainilla. Només el temps suficient fins que arrenqui el bull.
3. Mentrestant en un bol gran cal batre el sucre amb els ous, cal que blanquegin i doblin el volum, aproximadament uns 4 minuts.
4. Ara abocarem la barreja de la llet calenta, com un fil d'oli i sense deixar de batre, sobre la barreja d'ou i sucre. És molt important no deixar de batre, hem d'evitar que amb l'escalfor es produexi la cocció de l'ou.
5. Ja integrada la barreja de la llet calenta amb la barreja d'ou, incorpora la farina ( amb el llevat i la sal). Per aquest pas et recomano que utilitzis una espàtula de silicona o de fusta, sense presses i fent moviments envolvents.
6. Posa un drap sota el motlle, aboca la barreja dins el motlle i fés un parell de cops secs sobre el marbre ( protegit amb el drap) per tal que en surti l'aire en forma de bombolles. Ja pots enfornar el Cake, temps de cocció de 30-35 minuts. Cada forn és un món i per això cal estar pendent del Cake.
7.Passats els primers 20 minuts de cocció del Cake, prepara un tros de paper de plata, obre el forn i cobreix el motlle ( no cal pressionar, només cal deixar suaument a sobre). Baixa la temperatura del forn a 170ºC.
Al final del temps de cocció, amb un escuradents o un punxó, comprova que estigui cuit ( al treure el punxó ha de quedar net). En tot cas afegeix 5 minuts més.
Ja cuit deixa refredar el Cake uns 15 minuts fora del forn. Passat el temps sacseja el motlle, amunt i avall, de costat a costat, notaràs com es mou dins el motlle. Agafa un plat i gira amb un moviment ràpid.
Tebi o fred boníssim. Es conserva perfecte 3 dies a temperatura ambient i 5 dies a la nevera.
Busca'm a Instagram per més receptes @cakeblanch ❤️.
📢 Ep , has fet la recepta ??!! deixa'm un comentari, m 'encantarà llegir-lo !!
Text i fotografies del blog propietat de @cakeblanch, m'agrada compartir però respecta el meu treball 👈
Comentaris