Passa al contingut principal

Qui soc ?

Sóc l'Olga i m'agrada fer pastissos, galetes, coques, Bundts, Brownies, cupcakes ... 

No em dedico professionalment a la pastisseria, tampoc venc allò que faig. M'agrada llegir llibres de receptes, practicar, aprendre i evidentment m'agrada provar tot allò que cuino. Vaig començar fa uns quants anys fent els pastissos d'aniversari dels meus fills. Fa un parell d'anys vaig obrir un compte a Instagram @cakeblanch , per anar publicant les fotos d'allò que fornejava. Però ara vull compartir les receptes, els dubtes, els errors i els encerts de tot allò que faig.  

Amb aquest Blog podem aprendre junts, som-hi ??!! 

💬 Per suggeriments, dubtes, aclariments i proposar noves receptes podeu  deixar comentari, estaré encantada de llegir-te.
Si us plau si trobes faltes d'ortografia o gramàtica en els texts publicats agrairé m'ho indiquis per tal de realitzar les correccions oportunes.
Si el resultat de la recepta no és l'esperat,  has seguit els passos de forma ordenada, mesurat els ingredients i respectat els temps d'espera, fred i/o cocció, fes-m'ho saber a comentaris i revisaré la recepta publicada per tal de resoldre el problema.
Totes les receptes publicades han estat provades prèviament. Llegiu els ingredients, comproveu les vostres  al·lèrgies així com les al·lèrgies dels vostres convidats.
Les  fotos, els texts i el contingut del Blog son propietat de @cakeblanch ,  gracies per respectar el meu treball .

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Zebra Bundt Cake

BundtCake animal print. Un Bundt fantàstic per sorprendre. El 15 de novembre és el dia del Bundtcake,  aquests cakes que es fornejen amb els marevellosos motlles d'alumini Bundt amb la ximeneia al centre. Fa uns tres anys vaig adquirir el meu primer, de la casa NordicWare, vaig triar un model que en diuen Vintage Star, i encara ara tan enamorada com el primer dia.  Els coneixes ?? tenen formes que semblen impossibles de desmmotllar per cada estació de l'any o festa especial.  Aquest és de 2,5 litres de capacitat i al ser gran m'agrada fer-lo servir quan som molts a casa. Un Bundt de vainilla i cacao, un cake molt lleuger, que  ens resoldrà alguns esmorzars al llarg de la setmana...   Per poder fer el print de Zebra necessitem una massa més líquida que un cake marmolat habitual i no utilitzarem mantega, tampoc utilitzarem bicarbonat perque fer el print requereix un xic més de temps abans d'enfornar. INGREDIENTS: 275 ml de llet 200 ml oli suau d'oliva 4 ous grans L 15

Cake doblement especiat

Canyella, gengibre i cacao... Cake doblement especiat. Si has triat aquesta entrada del Blog et felicito !! Ets dels que tenen un bon olfacte, una recepta de Cake com aquesta és difícil de trobar!!  Possiblement la recepta perfecta a l'estil d'un Cake de quatre quarts, però sense rovell d'ou. Per coure el Cake he utilitzat una flamera en desús de la meva mare, però m'enamora  la forma, ( encara recordo els flams dels diumenges... )!! Per elaborar aquest Cake doblement especiat  només cal mantenir l'ordre alhora d'incorporar els ingredients.  Som-hi !! INGREDIENTS: - 3 clares d'ou, aprox 90-95g - 45g de llet tèbia - 1 cullerada sopera de Ron o Brandy. - 150g de farina  de tot ús - 150g de sucre blanc - 6g de llevat químic , tipus ROYAL. - 1 cullaredeta de Canyella en pols (  i un xic més pel motlle) - 1/2 cullaredeta de gengibre en pols - 1 cullaredeta  de cacao en pols , tipus VALOR. - un pessic de sal - 170g de mantega ( i un xic més pel motlle)

Panellets de tardor

Panellets de Tot Sants ... Els meus preferits d'ametlla, coco i xocolata 70% cacau ... Ja són Fires de Girona i això ens anuncia que hem de procurar tenir a punt els Panellets. Habitualment preparo el massapà un parell de dies abans del 1 Novembre -Tot Sants,  segons el temps que disposi vaig preparant i afegint sabors i els enfornem a demanda. Quasi bé tot organitzat com una empresa, perquè durant la setmana de Fires no falti a casa aquest dolç tan típic!! Comencem pels ingredients del MASSAPÀ  : Aproximadament uns 40 a 45 panellets. Massapà bàsic : - 250 g farina d'ametlla - 200 g de sucre granulat blanc - ratlladura d'una llimona - 40 g d'aigua -  beina de vainilla (opcional) Ingredients per afegirs els diferents sabors : - 50 g de coco ratllat - 50 g de xocolata mínim 70 % cacao - 50 g d'ametlla "granillo " o  palets. - un xic sucre blanc per arrebossar - drops de xocolata negra Tots els ingredients els compro al mercat del Lleó de Girona. M'encan